RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Hollywood-skiltet byttet ut

Foto: MARIO ANZUONI (Reuters)
Naturvernerne kjemper mot luksusboliger på Cahunega Peak.

Det er nok ikke umulig at Hollywood-skiltet fra 1923 og som befinner seg over Los Angeles er verdens mest kjente og ikoniske skilt. Visste du forresten at det kostet 21.000 dollar å få laget, og at det opprinnelig var skrevet Hollywoodland?

Les mer om reisemål i USA hos Reiseplaneten.

Kimen til bråket
Landområdet rundt Hollywood-skiltet ble kjøpt i 2002, og grunnet finanskrisen i USA har eiendommen tapt seg stort i verdi. Som følge av dette har det blitt spekulert i å bygge en rekke luksusboliger i området rundt skiltet, noe som naturvernere sterkt motsetter seg. «The Trust for Public Land"» skal ifølge BBC ha fått tillatelse til å dekke til Hollywood-skiltet med teksten «Save The Peak». Landområdet rundt Hollywood-skiltet heter nemlig Cahuenga Peak. Det hele er i forbindelse med en kampanje for å samle inn de resterende 5.2 millioner dollar, for å få beløpet som trengs for å kjøpe tilbake eiendommen. Denne opsjonsavtalen utløper i april.

Les mer om ferie i Los Angeles hos Reiseplaneten.

Dekkes til i fem dager
Talspersonen for Trust for Public Land, Page Rausser, fortalte BBC at de har fått tillatelse til å kle Hollywood-skiltet i fem dager. Hun presiserte også at hun var sikker på å kunne samle inn nok penger for å kunne bevare dette historisk viktige området utenfor Los Angeles fritt for enorme rikmannsboliger.

Få gratis reiseguide om Los Angeles her.

Fakta om Hollywood-skiltet

  • Bokstavene er 15 meter høye
  • Navnet Hollywood dekker en lengde på 61 meter
  • Arkitekten bak het Thomas Fisk Goff
  • Skiltet ble oppført i 1923
  • Opprinnelig het skiltet "Hollywoodland" og var reklame for et nytt boligprosjekt
  • I 1978 donerte 9 givere hver 27.777 dollar (en giver for hver bokstav) i forbindelse med et oppussingsprosjekt. Alice Cooper betalt for den siste O'en.


Priseksempler på reise Oslo – Los Angeles fra Momondo:
5. – 12. mars: 5032 kroner t/r
12. – 19. mars: 5293 kroner t/r
19. – 26. mars: 5461 kroner t/r

(Søket er gjort tirsdag 16. februar med reisesøket Momondo. Vær oppmerksom på at priser og tilgjengelighet kan endre seg)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere