*Nettavisen* Nyheter.

Her er skandalehotellene

Foto: Dorchester Collection

Sexskandaler, mord og kjendisgjester. Disse hotellene har opplevd alt.

Det finnes en lang liste med hoteller som er kjent for skandaler, dårlig oppførsel fra kjendiser og andre historiske begivenheter. Selv om hotellene har en oppsiktsvekkende historie flokker likevel turistene dit for å få søke kilden til sine helter og skurkers brokete fortid.

Skandalehotell i USA
En ferie til USA er mer tilgjengelig enn noensinne grunnet billige flybilletter og lav dollarkurs. Vi har sett på noen utvalgte «skandalehoteller» i kjente storbyer. Kanskje du skal tilbringe en natt eller to på noen av disse? Så har du garantert noe å snakke om når du kommer hjem.

Flybillett, hotell eller leiebil? Du finner de beste prisene med Nettavisens reisesøk.

Beverly Hills Hotel
Skal du til Los Angeles, og har god råd, kan du ta en overnatting på sagnomsuste Beverly Hills Hotel. Hotellet åpnet så tidlig som i 1912 og kalles på folkemunne rett og slett for «The Hotel». Den eksentriske milliardæren Howard Huges brukte millioner av dollar på et opphold lenger enn 10 år her. Etter sigende ble mye av tiden benyttet til å se filmer så å si naken, kun drapert med noen rosa hotellservietter. Adressen er 9461 Sunset Boulevard. Les mer om Beverly Hills Hotel på Hotels Combined.

Få gratis reiseguide om Los Angeles.

Andaz West Hollywood
Axl Rose brukte mye tid på hoteller i Los Angeles og ikke minst hans matlaging på West Hollywoods Continental Hyatt House (nå heter hotellet Andaz West Hollywod) ble viden kjent da han kastet grillmat fra balkongen til mengden av fans utenfor.

Hotellet var på 60- og 70-tallet fast tilholdssted for rockelegender, den gang under navnene Continental Hyatt House og Hyatt on Sunset. Årsaken var naturlig nok nærheten til den legendariske baren Whisky a Go Go. Hotellet hadde kallenavnet Riot House, og Rolling Stones, The Who og Led Zeppelin har naturligvis bodd her. Adressen er 8401 Sunset Boulevard. Les mer om Andaz West Hollywood på Hotels Combined.

Hotel Chelsea i New York
På 70-tallet var knapt noe større og skumlere enn Sex Pistols. Verstingen var Sid Vicious. Han bodde på rom nr 100 på Hotel Chelsea i New York sammen med sin kjæreste. Hun ble funnet knivstukket til døde på gulvet. Fortsatt diskuteres det om det var mord eller selvmord. Uansett, Sid selv døde av en overdose etter å ha blitt løslatt mot kausjon. Hotel Chelsea, som forøvrig ligger rett ved Empire State Building, har vært valget for en rekke celebriteter. Vi nevner kort Janis Joplin, Leonard Cohen, Bob Dylan og Jimi Hendrix. Adressen er 222 West 23rd Street. Les mer om Hotel Chelsea på Hotels Combined.

Hent gratis reiseguide om New York hos Reiseplaneten.

Mayflower Hotel
Tar du turen til USAs hovedstad Washington D.C. kan Renaissance Mayflower Hotel være et sted å overnatte. Så sent som i 2008 ble New Yorks guvernør Eliot Spitzer avslørt her i en ganske så makaber situasjon, knyttet til en prostitusjonsring. Hvis du vil tilbringe natten på samme rom som Spitzer, så skal det være nummerr 871. Dette store og kjente hotellet har adressen 1127 Connecticut Avenue. Les mer om Mayflower Hotel på Hotels Combined.

Hent gratis reiseguide om Washington hos Reiseplaneten.

Skandalehoteller i Europa
Uten den samme mengden kjendiser har Europa langt færre «skandalehoteller» enn USA, men det finnes likevel et par:

Hotel Adlon Kempinski i Berlin
Dette hotellet er til tross for flott beliggenhet i Unter Den Linden 77, utsøkt luksus og utmerket service, mest kjent for at det var her Michael Jackson holdt sin nyfødte sønn utenfor balkongen til skrekkblandet fryd for menneskemengden under. Han bodde forøvrig på Presidentsuiten, noe som er de færreste forunt. Les mer om Hotel Adlon Kempinski på Hotels Combined.

Få gratis reiseguide om Berlin her.

l'Hôtel de Medicis
Betydelig billigere er l'Hôtel de Medicis i Paris. Adressen er 214 Rue St. Jacques og prisen er under 200 kroner natten. Men så er hotellet enkelt og uten spesielle fasiliteter. Dette er et hotell som ble benyttet av selveste Jim Morrison i The Doors. Du kan ta inn på dette hotellet i dag og føle eimen fra 70-tallet og Morrison. Trøst deg med at det faktisk ser betydelig bedre ut i dag enn på den tiden. Men billig er det fortsatt.

Få gratis reiseguide om Paris her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.