RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Finnmatkat (Fritidsresor/Star Tour)

Her er sommerens ferienyheter

Sist oppdatert:
Charterselskapene satser på sommeren etter «kriseåret» 2009.

Nordmenn velger tradisjonelt og det følger charterselskapene opp med å tilby flere destinasjoner i Hellas og Tyrkia.

Valuta er viktig
De fleste Syden-nyhetene er på plass med torsdagens presentasjon av Star Tours sommerprogram for 2010. Den største aktøren i markedet kan friste sine nysgjerrige kunder med flere destinasjoner til nevnte Hellas og Tyrkia, men utvider også kapasiteten med 175 prosent til Tunisia.

Les også:Her er dine nye reisevaner

Lena Petersson tror nordmenn fremdeles vil velge seg reisemål hvor de får valuta for pengene sine.

- Selv om vi er mindre opptatt av pris er vi opptatt av å gjøre en god deal, sier hun i en pressemelding.

Cruise fra Korfu og Kreta er også nytt. Portugal og Korfu er klassikere som er tilbake på programmet til Star Tour denne sommeren.

Togcharter er også med og her er det den italienske riviera som er nyheten neste sommer. Totalt har Star Tour 15 miljøvennlige togpakker neste sommer.

Det lille og uberørte
Ving satser også på nye destinasjoner til Tyrkia og Hellas. Fra Gardermoen er det de greske øyene Kalymnos og Telendos som nå kan besøkes via Kos.

- Utenfor Kalymnos ligger knøttlille Telendos. Så nå finnes en meget liten gresk øy for dem som søker det lille, uberørte. Et nydelig sted om man setter pris på sitt eget selskap, forteller Christian Grønli hos Ving til Nettavisen.

Ellers blir det nye avganger til Kreta fra Rygge og Ålesund. Og Antalya i Tyrkia kan Ving-kunder nå fra Molde til sommeren.

- Det blir økt fokus på direktefly fra regionsflyplasser, da direkteavganger fra disse flyplassene gir økt etterspørsel fremfor avreiser fra Oslo eller de større regionsflyplassene, sier Grønli.

Blant Apollo-nyhetene til sommeren finner vi Syros, Leros og Mykonos i Hellas samt Caorle i Italia og Monastir i Tunisia.

- Vi ønsker at så mange nordmenn som mulig skal få nyte gresk gjestfrihet, sol og varme. Vi har også satt opp et par nye destinasjoner for dem som ønsker seg litt bort fra de største turistmålene. To av stedene er for dem vi kaller grekofile, sier Helen Begby.

Apollo er landets ledende operatør til Hellas med 25 øyer blant sine feriedestinasjoner i 2010.

Hotell blir bare viktigere
Foruten mange nye destinasjoner, er det hotelloppholdet som stadig viktigere for oss nordmenn.

Lena Petersson ser en trend hvor nordmenn ønsker seg individuelle hotellopplevelser.

- Det er slutt på den tiden da et hotell bare var et hotell. Nå vil nordmenn ha hotell som sine behov, de skal nesten være skreddersydd, forklarer hun.

Neste sommer lanserer derfor Star Tour et helt nytt konsept for familier med større barn: Splash - et hotell med badeland. Det er foreløpig syv slike hoteller på fire av sommerens reisemål, og for de ekstra ivrige starter de opp med det første Splash-hotellet på Gran Canaria i vinter.

Stadig flere vil betale litt ekstra for et fint hotell og Star Tour følger opp med totalt 22 Blue Unique-hotell neste sommer.

- Dette er hoteller som får selv den mest kresne globetrotter til å klappe i hendene. På Mallorca har vi, som eneste arrangør, fått rom på La Residencia. Her skal du ikke bli overrasket om du plutselig møter Mick Jagger eller Bruce Springsteen i løpet av uken, sier Petersson.

Helt uten barn
Hotell bare for voksne har vært på markedet noen år og benyttes av flere charteraktører. Hos Ving heter hotellproduktet Sunprime, og blir nå også et tilbud om sommeren.

- Til nå har vi kun solgt Sunprime i vintersesongen. Voksenproduktet er meget godt mottatt. En naturlig utvikling i et marked der gruppen pluss 50 er den som vokser mest. Vi ser for øvrig også at det er mange yngre som reiser til disse hotellene. Sunprime blir et viktig satsingsområde for Ving fremover, fordi dette er en boform og et hotellkonsept kunder som reiser uten barn etterspør, sier Grønli.

Finn de beste prisene på rutefly, hotell og leiebil med Nettavisens reisesøk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere