*Nettavisen* Nyheter.

Her er strandparadiset

Skanör er en herlig perle av en strand! Foto: (Visit Sweden)

Det er nærmere enn du tror.

04.07.12 21:30

Sverige har noen skikkelige finkornede strandherligheter og mye godt å tilby oss som ikke liker å reise så langt eller som trenger en aha-opplevelse eller to. Visste du om disse fantastiske strendene for eksempel?

Med hjelp av Visit Sweden har magasinet Reiser & ferie samlet sine strandfavoritter i Sverige og du får også våre favoritter både innen campingliv og eventyrlige opplevelser.

Sudersand, Gotland

Lengter du til sydlige strøk, men har bare råd til en tur over grensen, er ikke Sudersand på Gotland et dårlig alternativ. Her ligger hvitkornet, fin sand så langt øyet kan se. Visit Sweden anbefaler å overnatte i Sudersand Semesterby og kanskje ta en tur på Vinor Krog eller Sylvis Döttrar for en matbit.

For mer informasjon

Klikk på bildet for å forstørre.

Sudersand yrer av liv på varme sommerdager. Foto: (SCR)

Orsa, Dalarna

Det er faktisk noe som kalles Dalarnas Riviera og her kan du nyte en av Sveriges fineste strender. Orsa Camping ligger rett ved stranden og tilbyr og er et lite sommerparadis med hotell, camping, svømmebasseng og restaurant.

For mer informasjon

Sandhammaren, Skåne

I Skåne finnes det milevis med sandstrender og en av de fineste er Sandhammeren, ved Skånes sydøstlige spiss. Her får du nesten danmarkfølelsen med lange, hvite strender og store sanddyner. Nord på stranden finnes et naturområde med rikt dyre- og fugleliv og du kan besøke Sandhammarens Fyr fra 1860-tallet.

For mer informasjon

Skanör Falsterbo, Skåne

Dette er stranden for deg som ønsker litt ro og fred, men som ikke har tenkt til å ta til takke med en tullestrand. Skanör Falsterbo er en av Sveriges største og om du går vest for Falsterbrofyret får du som oftes være helt i fred med hvit, myk sand, langgrunt klart hav, bølgeskvulp og varmende solstråler.

For mer informasjon

HTML EMBED

Saltholmen Styrsö, Väst-Sverige

Du skal ikke langt utenfor Gøteborg før du finner et lite strandparadis. Saltholmen Styrsö er en bilfri øy med hvitmalte hus og små sjarmerende strandboder. Her kan du bade og kose deg i svensk skjærgårdsidyll. Visit Sweden anbefaler pensjonatet Styrsö Skäret der du kan bo i Saltkråkan-inspirert stil.

For mer informasjon

Tropical beach i Helsingborg, Skåne

I Helsingborg sentrum har de plantet eksotiske palmer og lagt ut hvit finkornet sand til sydendrømmende skandinavere. Bestill eksotiske drinker fra en av restaurantene ved strandkanten og dans salsa ut i de sene nattetimer.

For mer informasjon

Klikk på bildet for å forstørre.

Midt i Helsingfors får du en smakebit av Syden. Foto: (Visit Sweden)

Koster, Västra Götland

Vi begynner så smått å få øynene opp for ferieparadiset Koster. På den bilfrie øya finnes det langgrunne strender, varme svaberg og flotte strender både for dem som vil være alene og dem som liker at det er litt liv rundt seg.

For mer informasjon

Brunnsviken, Stockholm

Bellevueparken som ligger ved den sørlige stranden i Brunnsviken i Stockholm har både herskapelige parkomgivelser og unike bademuligheter. Her kan du få med deg både en piknik, et bad og masse rekreasjon. Du finner et vakkert parkmiljø, botaniske hager, kafeer, slott og flere kulturhistoriske bygninger i tillegg til de fine badestrendene.

For mer informasjon

Byske Havsbad, Västerbotten

Man skulle kanskje ikke tro det, men et unikt værfenomen sørger for ekte sydenstemning på badestrendene i Skellefteå. Det er varme vinder fra Russland, av alle ting, som varmer opp de vakre strendene mot Østersjøen. Utenfor Skellefteå finnes bølgende sandstrender på Byske havsbad og et herlig temperert bassengområde med vannsklier og utleie av pedalbåter byr på actionfylt moro.

For mer informasjon

Klikk på bildet for å forstørre.

På Byske strandvillor bor du på stranda. Foto: (Visit Sweden)

Trenger du tips til campingplasser. Dette mener magasinet Reiser & ferie er Sveriges beste campingplasser:

Daftö Camping

Femstjernes campingplass med eget opplevelsesland kalt DaföLand, golfbane og spaavdeling. Ligger kun fem kilometer fra Strömstad.
Daftö

Lisebergs Camping Delsjön

Lisebergs Camping Delsjön ligger bare ti minutter unna Liseberg og Göteborg med bil eller trikk og har en idyllisk beliggenhet midt i Delsjöns naturreservat.
Liseberg

Siljansbadets Camping

Idyllisk campingplass ved bredden av vannet Siljan i Dalarna. Campingplassen har egen svømmehall, en seks meter lang brygge, minigolf og en lang, flott og hvit badestrand.
Siljansbadet

Gullbrannagården

BMX-bane, tennisbane, badestamper, sandslottkonkurranser og mye, mye mer kan du oppleve på denne femstjernesplassen ved Halmstad. Campingplassen ligger på en gård.
Gullbrannagarden

HTML EMBED

Tips til eventyrlige opplevelser i Sverige

Takvandring i Stockholm

Nå kan du være Karlsson på taket i Karlssons og lillebrors egen by! En guidet vandring fra tak til tak i den svenske hovedstaden er en mildt sagt annerledes måte å bli kjent med byen og dens historie på.

Du kan sågar ta turen nattestid langs en opplyst løype, og da er guidingen krydret med historier om mord og spøkelser.

Vandrerne utstyres med hjelmer og holder godt fast i sikkerhetstau. Turen foregår på riksdagshuset på Riddarholmen, og koster 420 per person.

Beversafari i Värmland

Får vi be om största, möjlige tyssssstnad... Når skumringen omfavner skogene, smyger dere stilt ut til beverens gjemmesteder. I de vakreste, dypeste delene av Värmland kan dere i den trolske sommerkvelden også treffe på elg, rev og rådyr. Er dere riktig heldig kan sågar en ulv eller bjørn dukke opp innen synsvidde.

Villmark i Värmland tilbyr også en rekke andre utmarksopplevelser, og har som mål at alle deres gjester skal sitte igjen med følgende to setninger: «Dette glemmer jeg aldri!» og «Vi må ta vare på naturen!»

Astrid Lindgrens Värld

Husker du hvordan du som barn ville krype inn i fjernsynsskjermen eller kinolerrettet for å være sammen med Emil, Pippi, Ronja og alle de andre av Astrid Lindgrens figurer? Vel, muligheten finnes.

I Astrid Lindgrens fødeby Vimmerby kan store og små selv vandre rundt i forfatterdronningens eventyrlige, morsomme, såre og spennende fortellinger. Barna kan hilse på og leke med hennes kjente karakterer, og på egenhånd utforske for eksempel Mattisborgen og Villa Villekulla. I sommersesongen er det daglige teaterforestillinger.

Fant du ikke det du lette etter?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.