*Nettavisen* Nyheter.

Her er svenskenes sommerparadis

Foto: Crestock

Denne vakre øya er verdt et besøk i sommer.

Drømmer du om ferie i naturskjønne omgivelser, sol og bading på nydelige sandstrender og uten at du må reise halve Europa rundt? Da er Gotland stedet for deg.

Her finner du de billigste flybillettene.

Gotland – Sveriges ferieparadis
Gotland er et godt alternativ til deg som ønsker å kombinere badeliv, severdigheter og uteliv. Øya er Sveriges største og ligger 90 kilometerm fra fastlandet, ute i Østersjøen. Det finnes en rekke aktiviteter for den aktive familie, her kan du leie sykler, fiske, ri på hester, spille golf og uendelig mye mer.

Les mer om Sverige hos Reiseplaneten.

Visby – Gotlands eneste by
Om sommeren strømmer turister til Gotland og Visby. Byen er listet på Unescos Verdensarvliste og i Visby har det vært bosetting lenge.

Den eldste kjente bygningen, Kruttornet, er oppført cirka år 1150. Omtrent en tredjedel av øyas befolkningen bor i Visby. Visby domkirke eller mer korrekt Sankta Maria kyrka er byens store turistattraksjon hvis man ser bort fra alle arrangementene i sommersesongen, utelivet og late herlige dager på stranden.

Arrangementer og strender
Det formelig kryr av arrangementer på Gotland om sommeren. Alt fra viking-spill til teater og konserter. Både små og store har mer enn nok å ta seg til. Mellom slagene kan det være deilig å slappe av på en av de mange fine strendene. Bare rundt Visby finner du tre flotte strender, Norderstrand, Gustavsik og Snäck. Strendene har restaurant og bar for deg som ønsker å tilbringe hele dagen på stranden.

Solrike Gotland
Gotland har et utpreget kystklima og sommersolen skinner betydelig mer på Gotland enn i Malmö og Göteborg. Statistikken forteller blant annet at Gotland har 305 soltimer i juni, 218 soltimer i juli og 235 soltimer i august.

Komme seg til Gotland
Du kommer direkte til Gotland og Visby med Widerøe sine sommerruter. De har avganger fra Oslo hver lørdag fra 13. juni. Fra 1. juli utvides det med onsdagsruter også. Sommerrutene avsluttes 8. august. Alternativt kan man fly SAS med mellomlanding i Stockholm. I skrivende stund finner vi tur- / returbilletter for cirka 2000 kroner utreise 24. juni og hjem 1. juli.

Ønsker du å kombinere Gotlandsbesøket med en bilferie så skal du vite at du kan ta ferge fra Nynäshamn direkte til Gotland. Nynäshamn ligger 6 mil sør for Stockholm. Alternativt kan du kjøre til Oskarshamn fra Göteborg (ca. 320 km). Fra her går det ferge til Gotland.

Les mer om Gotland, få kart med kjøreruter og mer infor hos Reiseplaneten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.