*Nettavisen* Nyheter.

Her er verdens beste cocktails

Foto: Crestock.com

Leter du etter den perfekte drinken, bør du reise hit.

Sommerferie er cocktailtid. Ferietid gjør folk i godt humør, og sammen med ekstra penger på kontoen og gjerne det faktum at man er i godt selskap, gjør at en tur på byen gjerne starter med en velsmakende cocktail eller to. Men vet du hvilken cocktail som skal bestilles i akkurat den byen du besøker og hvilke barer som virkelig er verdt et besøk?

De beste prisene på fly, hotell og leiebil finner du med Nettavisens reisesøk.

Bloody Mary i Paris
Cocktailelskere som besøker Paris flokker til Harry's New York Bar. En bar som mange oppfatter som fødestedet til den kjente Bloody Mary. Harry's New York Bar ligger i 5, rue Daunou, ikke langt fra Place Vendome. Les mer på Harrys-bar.fr.

Få gratis reiseguide om Paris her.
Få gratis reiseguide til flere destinasjoner her.

The Singapore Sling
Singapore er et fantastisk feriested, og Singapore by er som et temmet Bangkok hvor gammel historie er mikset med det hypermoderne i en herlig blanding. Når du er i Singapore så må du naturligvis drikke The Singapore Sling inneholdende blant annet gin og cherry brandy. Hemingway skal ha inntatt mengder av denne på The Long Bar i ærverdige The Raffles Hotel i Singapore.

Les mer om Singapore og hent gratis reiseguide hos Reiseplaneten.

Rob Roy in New York
Waldorf Astoria Hotel i New York er kanskje byens mest kjente hotell. Hotellet har dessuten en like kjent bar som serverer verdensberømte New York Cocktails. Legendariske Rob Roy er ikke lenger på menyen, men forsøk de smått legendariske The Bronx og Green Iguana.

Les mer om New York og hent gratis reiseguide hos Reiseplaneten.

En kubansk Daiquiri
Drømmer du om Cuba? Du er ikke alene om det. El Floridita i Havana, som er enda en av Hemingways favorittbarer, er et ypperlig sted å teste ut en Daiquiri-cocktail. Kommer du ikke til Cuba så forsøk El Floridita i London. Adressen er 100 Wardour Street. Les mer på floridita-cuba.com.

Drikk Martini i London
Mange nordmenn elsker London og neste gang du er i byen skal du besøke kjente American Bar på Savoy Hotel ved The Strand. Her ble nemlig Dry Martini mixet fram første gang i 1920-årene og den fremstår nå som verdens mest populære cocktail. Les mer på Fairmont.com.

Få gratis reiseguide til London her.

Hurricane i New Orleans
En av turistenes favorittbyer i USA er New Orleans, ikke minst pga. sitt ganske så utagerende uteliv, eksemplifisert gjennom store festivaler og karneval. New Orleans er stedet for å drikke de kjente drinkene Hurricane (rom), Sazerac (absint) og Ramos Gin Fizz. Og hvor drikker du din Cocktail i New Orleans? Selvfølgelig hos Pat O'Brien's i French Qarter. Les mer på Patobriens.com.

The Bellini i Venezia
Harry's Bar i Venezia er kjent over hele verden og favorittdrinken her er The Bellini, ypperlig både som en appetittvekker til middag eller en oppfrisker til lunsj. I dag en Champagne-Cocktail, men opprinnelig ble den laget med Prosecco, Italieneres egen sprudlevin. Harry's Bar ligger ved San Marco 1323, ikke langt fra Markusplassen. Naturligvis har Hemingway drukket her også. Les mer på Harrysbarvenezia.com.

Les mer om Venezia og hent gratis reiseguide hos Reiseplaneten.
Hent reisetips om barer, uteliv og mye annet nyttig for byer over hele verden hos Reiseplaneten.

(Kilde: Travelpost.com)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.