Gå til sidens hovedinnhold

Her er verdens beste hotell

Hotellgjestenes favoritt ligger på Kreta.

Denne gang er det reisesiden Expedia.com som har satt opp sin liste over de beste hotellene. Tilbakemeldinger fra mer enn en million hotellgjester konkluderer med at verdens beste hotell befinner seg på Kreta. Og kanskje er det nettopp en slik topplassering Hellas trenger akkurat nå?

Mest verdi for pengene
Listen er sammenfattet av gjestenes tilbakemelding på hotelloppholdet, hotellets pris, kavlitet, service og totalopplevelse.

David Bækholm hos Expedia.dk forteller til JV.dk at selskapet har forsøkt å vise hvilke hoteller som som byr på den beste hotellopplevelsen. Han synes ikke det er overraskende at et 5-stjerners hotell topper listen.

Galaxy Hotel Iraklio på Kreta har alt du forventer av fasiliteter. Men du behøver ikke gå langt ned på listen før du finner et 2,5-stjerners hotell. Hotellet vi snakker om heter Drury Inn og befinner seg i Indianapolis i USA. Drury Inn ligger på 3. plass.

- Det er nettopp sammenheng mellem pris og hotellopplevelsevi prøver å finne frem til, sier Bækholm til den danske avisen.

Få gratis reiseguide om Kreta her.

Herlig luksus til overkommelig pris
Galaxy Hotel Iraklio som topper kåringen ligger nære flyplassen og byr naturligvis som seg hør og bør av et 5-stjerners hotell på alle typer fasiliteter. Fra bugnende frokostbord til gratis internett. Her er naturligvis også legepersonale tilgjengelig hvis ulykken skulle inntreffe, og du har tilgang til sauna, svømmebasseng og andre trimfasiliteter. Du får barnevakt hvis du vil ut på byen og hotellets ansatte snakker en rekke språk. Det beste er kanskje at prisen for enkelte perioder ligger rundt 600 kroner per natt i dobbeltrom.

Stor variasjon
Det er i overkant av 114.000 hoteller som er inkludert i undersøkelsen. En liten størrelse tatt i betrakning de mange hoteller som finnes verden rundt, men uansett et anseelig antall. Og om ikke annet gir listen en god pekepinn på hvilke hoteller hos Expedia som er verdt å spandere penger på. Listen viser dessuten at det finnes gode hoteller over hele verden. Listen presenterer en stor variasjon i land, verdensdeler og type hoteller.

Priseksempler på flyreise Oslo - Heraklion fra Momondo:
8. - 15. mai: 4204 kroner t/r
15. - 22. mai: 3439 kroner t/r
24. - 31. mai: 3360 kroner t/r

(Prissøket er gjort med reisesøket Momondo tirsdag 4. mai. Vær oppmerksom på at priser og tilgjengelighet kan endre seg).

Topp 5 hoteller

1. Galaxy Iraklio Hotell, Hellas (Heraklion), 5-stjerners hotell
Les mer om hotellet hos Hotelscombined.com.

2. Hide Away Guest House, Syd-Afrika (Knysna), 4-stjerners hotell
Les mer om hotellet hos Hotelscombined.com.

3. Drury Inn Indianapolis, USA, (Indianapolis), 2,5-stjerners hotell
Les mer om hotellet hos Hotelscombined.com.

4. Al Manshar Rotana Hotell, Kuwait (Kuwait City), 5-stjerners hotell
Les mer om hotellet hos Hotelscombined.com.

5. Conrad Bali, Indonesia (Bali), 5-stjerners hotell
Les mer om hotellet hos Hotelscombined.com.

Sverige best i Norden og ingen norske!
Det beste hotellet i Norden er ifølge denne undersøkelsen Clarion Collection Hotel Temperance som ligger i Malmø. Dette 4-stjerners hotellet plasserer seg på en 31. plass på den eksklusive listen. Vi fant ingen norske hoteller på topp 200, men Norden ble i alle fall representert med et hotell til på topp 100. Det var nemlig det ærverdige finske hotellet Kamp (5 stjerner) som befinner seg i Helsinki og plasserer seg som nummer 98.

Les mer om klima på Kreta hos Reiseplaneten.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her