RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her feirer du nyttår

FOLKSOMT: En halv million mennesker samler seg hvert år på Times Square i New York for å feire det nye året.
FOLKSOMT: En halv million mennesker samler seg hvert år på Times Square i New York for å feire det nye året. Foto: Peter Foley/AFP (Scanpix)
Sist oppdatert:
Her er de beste stedene, men det haster med å bestille.

Dersom du fremdeles ikke har planlagt hva du skal gjøre på nyttårsaften, bør du lese videre. Reiseplaneten har plukket ut fem byer som er perfekte for nyttårsfeiringen, og som i tillegg er lett tilgjengelige for oss nordmenn.

1. Times Square New York
Amerikanere kan det å overdrive, men på selveste nyttårsaften er det kanskje på sin plass? Dette er antakelig den største happeningen som inkluderer nedtelling i verden. Her er tusener på tusener av mennesker omringet av neonlys, champagne og alt som hører til. Og du har plenty med utesteder å fortsette festen etterpå.

Priseksempel:
Fly tur/retur Oslo - New York: 5673 kroner per person med Continental Airlines (Flyprice.no).
Hotellprisene på Manhattan er stive, og at det er nyttår gjør ikke prisene lavere. Det er vanskelig å finne et hotellrom som koster under 1000 kroner natten i denne perioden, men dersom du ikke er så nøye på standarden kan du klare det. Et søk på Expedia.no ga oss en totalpris på 6546 kroner for et dobbeltrom på Hotel Riverside Studios, et tostjerners hotell på Upper West Side, fem kvartaler fra Central Park.
(Prisene gjelder avreise 30. desember og hjemreise 4. januar).

Se videofilm om nyttår på Times Square hos Reiseplaneten.

Få gratis reiseguide til New York fra Reiseplaneten.

2. London
Nyttårsaften i London får mer og mer preg av å være en stor turistattraksjon. London er jo dessuten lett tilgjengelig fra Norge og det er gode muligheter for å finne ledig hotell, hvis du ikke er så kresen. Rundt Big Ben og London Eye har du panoramautsikt til fyrverkeriet og folkelivet. Du kan også bestille et lite cruise på Themsen for absolutt beste utsikt til arrangementet.

Tips: Fotballgale nordmenn kan dessuten rekke å få med seg en Premier League kamp hvis de ønsker.

Priseksempel:
Fly tur/retur Sandefjord - London: 605 kroner per person med Ryan Air.
Du må bla opp en god del for hotellrom i London også, men på nyttårsaften er det et rimeligere alternativ enn New York. Her kan du bo på firestjerners Radisson Edwardian Grafton Hotel for 5164 kroner for et opphold fra 30. desember til 4. januar i dobbeltrom. Hotellet har gåavstand til den populære handlegaten Oxford Street.
(Prisene gjelder avreise 30. desember og hjemreise 4. januar).

Billetter til fotball og andre arrangementer hos London finner du hos Reiseplaneten.

Få gratis reiseguide til London her.

3. Paris
Romantikkens by tar vel imot deg og din kjære for en nyttårsaften du sent vil glemme. Mest populært er Champs-Élysées og Triumfbuen hvor store folkemengder samles etter en herlig middag på en av byens mange gode restauranter. Glem heller ikke det enorme fyrverkeriet ved Eiffeltårnet.

Tips: Møt det nye året med utsikt over hele Paris fra kirken Sacré Coeur på Montmartre, byens høyeste punkt. Eller hva med nyttårsfeiring i Euro Disney?

Priseksempel:
Fly tur/retur Oslo - Paris: 2516 kroner per person med Air France (Supersaver.no).
Svært mange hoteller er fullbooket på denne tiden, men for 6500 kroner kan du få et dobbeltrom på Concorde La Fayette gjennom Booking.com, et firestjerners hotell som ligger mellom Champs-Élysées og La Defense som er businessområdet i Paris. Paris har et veldig bra metrosystem med stasjoner lett tilgjengelig uansett hvor du befinner deg, så om du bor litt utenfor de mest populære områdene gjør ikke det så mye.
(Prisene gjelder avreise 30. desember og hjemreise 4. januar).

Se fotogalleri fra Paris hos Reiseplaneten.

Få gratis reiseguide til Paris fra Reiseplaneten.

4. Hamburg
Hamburg er den største byen i EU som ikke er hovedstad og byen er ofte undervurdert av nordmenn som reisemål. I Hamburg er stemningen høy året rundt, men på nyttårsaften tar det helt av. Spesielt området St. Pauli med alle sine barer er fullpakket av folk. Fyrverkeriet ved Elben holder også høy standard, selv sammenlignet med de største metropolene.

Priseksempel:
Fly tur/retur Oslo - Hamburg: 2358 kroner per person med Lufthansa (sky-tours.com).
Ikke mange har oppdaget den fantastiske nyttårsfeiringen i Hamburg ennå, og det merkes med vennlige hotellpriser. Bo rett ved utelivsområdet St. Pauli på trestjerners Hotel am Holstenwall for til sammen 4000 kroner for to personer (Hotels.com).
(Prisene gjelder avreise 30. desember og hjemreise 4. januar).

Bli mer kjent med Hamburg med videofilmer fra Reiseplaneten.

Få gratis reiseguide til Hamburg her.5. Amsterdam
Det er utrolig så vakker Amsterdam kan bli med lys på byens mange kanalbruer. Det er faktisk så man får lyst til å bli med en kanalbåt på sightseeing. Selv om det er kveld og mange andre turister med litt for mye innenfor snippen antakelig også har tenkt samme tanken. Etter fyrverkeri og nyttårsgratulasjoner er det utesteder i alle kategorier for dem som vil fortsette festen.

Tips: For deg som vil ha en lang aften på samme sted kan Heineken Music Hall ved ArenA Boulevard 590 være stedet. Her er det nedtellingsfest fra klokken 2000.

Priseksempel:
Fly tur/retur Oslo - Amsterdam: 2030 kroner per person med KLM (Travelpartner.no).
Bo i det populære Museumskvartalet hvor de største museene, der iblant Van Gogh-museet, ligger side om side. Det beste utelivet i Amsterdam finner du et stenkast unna. På Acro Hotel får du tostjerners dobbeltrom til totalt 6000 kr for fem netter når du bestiller på Expedia.no.

Se reisetips om Amsterdam og de andre byene hos Reiseplaneten.

Få gratis reiseguide til Amsterdam her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere