RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her går rikingene amok

Sist oppdatert:
Det er ikke vanskelig å bruke penger når du har nok av dem...

(LXUS.no) Tørre peanøtter fra hotellets minibar frister ikke alltid like mye, så hvorfor ikke slå på stortromma å spise som om det var ditt siste måltid? Noen hoteller har nemlig mat og drikke som både smaker, lukter og koster som pur luksus.

Dyr hotellmat 250 Moskva
Dyr hotellmat 250 Moskva
VODKA TIL FROKOST: På Ritz-Carlton i Moskva har de en noe uvanlig frokost, med både vodka, foie gras og kaviar.

LES OGSÅ:
Milliardærenes rådyre fester
Her spiser de fem kilo gull i året
Verdens dyreste mat

Ifølge den danske nettsiden Pleasure.dk bruker hver femte danske gjennomsnittlig 430 kr i minibaren. Mens en undersøkelse gjort av bookingportalen Hotels.com kan fortelle at når verdens rikeste sjekker inn på sine yndlingshoteller kan de fort bruke flere hundre tusen kroner på delikatesser til frokost eller middagsmat.

LXUS har tidligere skrevet om ”The Zillion Dollar Lobster Frittata” - omeletten som koster hele 7000 kroner . Men det er ikke den eneste retten du kan blakke deg på når du bor borte.

Morgenstund har vodka i munn

I Moskva får du i hvertfall luksus til frokost om du velger å bo på fem-stjerners hotellet Ritz-Carlton Hotell på den Røde Plass. Her blir nok både tsarer, innvandrede franske keisere og nåtidens superrike oligarker fornøyde. For den nette sum av 8600 kroner per person, tilbyr hotellet nemlig en frokost litt utenom det vanlige. I ekte russisk stil får du morgenmaten tilberedt med den fineste vodka, foie gras og kaviar. En ypperlig måte å roe dagens nerver på.

Etter en lang og hard dag med shopping i New Yorks gater har man vel gjort seg fortjent til Westin Hotels berømte trøffelbagels. Den kommer med kremost, hvit trøffel, Riesling-marmelade og bladgull, og koster ikke mindre enn 5500 kroner.

Kongeburger

Trøfler er også hovedattraksjonen i en av verdens dyreste burgere, som kan bestilles på luksushotellet Mandalay Bay i Las Vegas. Burgeren er selvfølgelig laget med det eksklusive oksekjøttet Kobe fra Japan. Men denne burgeren serveres med eksklusivt tilbehør som foie gras og sorte trøfler. ”Fleurburger 5000”, som er like stor som en knytteneve, koster knappe 28.000 kroner per burger.

I alpeparadiset St. Moritz har gourmetrestauranten på Kempinski Grand Hotel des Bains en ”Top of the World”-meny. For 32.000 kroner får man et fire timer langt festmåltid, som består av en 7-retters meny fra det italienske kjøkken. Og drikkevarene er det heller ikke noe å klage på, ettersom du får anbefalt den aller beste vinen av restaurantens egen vinekspert.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Dyre dråper

I Dubai har de i lang tid servert gullmojitos til omkring 520 kroner på stort sett samtlige av de bedre barene. Men nå som man ikke lenger kan flotte seg med gullstøv og bladgull har lure bartendere funnet nye og enda mer luksuriøse måter å skape blest omkring drinker på. En av de dyreste cocktailene i verden, kalt ”27.321”, koster knappe 40.000 kroner på syvstjerners hotellet Burj al Arab i Dubai. Men det er kanskje en pris man må betale for i tillegg å ha en av verdens beste utsikter?

Algonquin Hotel i New York har nok det som må være verdens dyreste drink. Der kan du bestille den klassiske ”Martini on the Rocks” til den stive pris av 55.500 kroner. Helt klassisk er ikke Algonquins variant allikevel, martinien helles nemlig ikke over is, men en ekte diamant. Og når kvelden er over får man faktisk lov å ta den med seg hjem som suvenir. Et noe uvanlig, men særdeles luksuriøst minne fra ferien.

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere