Gå til sidens hovedinnhold

Her havner hittegodset

Slik finner du igjen det du har glemt på fly eller flyplasser.

HTML EMBED

Vi drar med oss en haug duppeditter om bord på fly. Og glemmer dem der. Smarttelefoner, iPad, elektroniske spill, fotoapparater, musikkspillere og datamaskiner er nærmest blitt obligatoriske følgesvenner på flyturen, men reisestress, logistikk og jetlag gjør at det er fort gjort å miste eller glemme noe på veien.
Oppdager du at noe er borte, bør du snarest kontakte flyselskapet eller hittegodskontoret på ankomstflyplassen, men fortvil ikke om gjenstanden ikke har dukket opp der du landet. Den kan nemlig fort ha blitt med videre til neste destinasjon, siden flyene som regel ikke rengjøres ordentlig før på slutten av dagen. Spør derfor hvor flyet ditt eventuelt fløy videre, og kontakt flyselskapet eller hittegodskontoret der.

Verdt å vite om gjenglemte ting

- Telefonnummeret til hittegods på Oslo Lufthavn Gardermoen er 64 81 34 77 og betjenes mellom klokken 8 og 22.
- Få å hente gjenglemte saker på hittegodskontoret på Gardermoen må du betale 45 kr i gebyr, eller de kan sende gjenstanden til deg i oppkrav for 375 kr. (Mer hvis det er snakk om større ting.)
- Du kan også gå inn på nettsiden www.missingx.com, der gjenglemte gjenstander fra flyplassene på Gardermoen, Arlanda i Stockholm og Heathrow i London blir lagt ut fortløpende.
- Saker gjenglemt på fly fra Ryanair og Wizz Air som kommer til Sandefjord Lufthavn Torp, blir levert til Servicekontoret med telefonnummer 33 42 70 00.
- Eiendeler gjenglemt på fly fra Widerøe, KLM og Norwegian samt fra charterfly som kommer til Torp, blir alle oppbevart av Widerøe, som nås på telefonnummer 957 14 180.
- Saker som blir gjenglemt på, eller flys til, Moss Lufthavn Rygge blir levert til Securitas, som har telefonnummer 69 23 00 00 og nås mellom klokken 9 og 15 på hverdager.
- I andre tilfeller bør du gå inn på ankomstflyplassens nettside for søke etter kontaktinformasjon til flyplassens hittegodskontor. På hittegodskontorene til flere andre store, norske flyplasser, som Bergen Lufthavn Flesland og Trondheim Lufthavn Værnes, oppbevares kun gjenstander som er gjenglemte på selve flyplassen, og du må kontakte flyselskapet for ting du tror er gjenglemt på flyet.

ABONNER PÅ REISER & FERIE digitalt eller på papir

Reklame

Siste sjanse: 10 superkupp du gjør på Cyber Monday