*Nettavisen* Nyheter.

Her kan du feste med Madonna

Foto: Getty Images

Se de kuleste pubene i London.

Det er vanskelig å forstå for oss nordmenn hvor viktig puben er for lokalsamfunnet i England. Publivet er en livsstil for britene, og fyller like mye en sosial funksjon, som det å fukte ganen.

Her møtes venner for diskutere lokale problemer så vel som verdensproblemer, her diskuteres været og naturligvis fotball. Det er på pub man møtes når noe skal feires, når man skal spille dart eller rett og slett koble av fra hverdagens stress og mas.

Finn billige flybilletter og hotell i London og andre steder med Nettavisens reisesøk.

Jack the Ripper
Har du lyst å nyte en kald pint på en London-pub utenom det vanlige? Da er puben The Ten Bells stedet for deg. Dette er ikke hvilken som helst pub, nærmere bestemt den lokale puben og stamstedet for ofrene til selveste Jack The Ripper. Ryktene sies også at det er sannsynlig at Jack selv var stamgjest her. Puben åpnet i 1752 og eksisterer den dag i dag og ligger på hjørnet av Commercial Street og Fournier Street.

Fra 1976 til 1988 het puben Jack the Ripper pub, men fikk tilbake sitt originale navn The Ten Bells i 1988. På en av veggene på puben henger en liste over navnene på Jack The Rippers ofre. The Original London Walks arrangerer egne Jack the Ripper turer til fots i London, da er selvsagt The Ten Bells et fast stoppested. Les mer på walks.com.

Trenger du enkel språkparlør? Klikk her!

På pub med Madonna?
Madonna og hittil siste eksmann, Guy Ritchie, kjøpte i 2008 den lokale sjarmerende og tradisjonsrike puben fra 1800-tallet som heter Punchbowl for 2.5 millioner britiske pund. Puben ligger i det eksklusive strøket Mayfair og er ifølge britiske aviser elsket av Madonna. Hun skal ha prøvd å kjøpe puben flere ganger tidligere, og både Madonna og Ritchie er regelmessige gjester på puben. Puben ligger bare noen hundre meter ifra huset til Madonna i Londons West End.

Adresse: 41 Farm Street, Mayfair, London, W1J 5RP. Tube: Green Park

Londons eldste pub?
Lamb & Flag er Covent Gardens eldste pub og trolig også en av Londons eldste med sine 300 år. Tidligere var den kjent under navnet Bucket of Blood grunnet alle slåsskampene som fantes her. Hver søndag kveld er det live musikk i form av jazz og blues.

Inngangen til puben kan være litt vanskelig å finne, da Rose Street er en trang bakgate noen få minutters gange fra Covent Garden tube. Flott atmosfære og mye historie og sjel i veggene.

Adresse: 33 Rose Street. Tube: Covent Garden

Feire bursdagen til Winston Churchill?
Churchill Arms er blant annet kjent for sine gode og billige publunsjer og ikke minst svært store porsjoner. I 1998 fikk puben prisen «Evening Standard Pub of The Year».

På utsiden ser Churchill Arms ut som en vanlig pub, men på innsiden får du øye på en liten vinterhage med grønne planter hengende fra taket og over 150.000 utstilte sommerfugler som er eieren sin store lidenskap og interesse.

På Winston Churchills sin bursdag 30. november hvert år er det stor ståhei på Churchill Arms, da tar det av med lyder av flyalarmer, Sir Winstons egen stemme i høyttalerne og pubgjester utkledt i klær fra 1940-tallet.

Adresse: 119 Kensington Church Street. Tube: Notting Hill gate

To be or not to be, that is the question
Du kan kanskje filosofere over meningen med livet mens du sitter og nyter en kald pint på The Anchor. Dette er stedet hvor selveste Shakespeare pleide å drikke. I nyere historie er puben kjent for å være stedet Tom Cruise besøkte i filmen Mission Impossible.

Bygningen har siden 1775 vært hjem for både bryggeri, taverna, kapell og skipshandel, i tillegg til å huse puben The Anchor. Her serveres som på så mange andre puber i London lunsj, deriblant paier, pudding, fish & chips og Ceasar-salat med mer. Stemningen du finner i de knirkende rommene og labyrinten av avsatser og trapper, er fascinerende.

Adresse: 34 Park Street (ved Themsen) Tube: London Bridge

The Cross Keys
Er du glad i Beatles er det ikke bare Abbey Road i London som er stedet for deg. Puben The Cross Keys med sitt blomstrede inngangsparti er nemlig en av pubene Beatles var stamgjester på under sin storhetstid. Over bardisken finner du nemlig både håndskrevne postkort fra diverse medlemmer i gruppen, samt gullplater og nummererte førsteutgaver av flere Beatles utgivelser. En svært populær pub for mange som arbeider i Covent Garden. I 14–15 tiden er det lite folk, men etter arbeid i 17–18 tiden eksploderer antallet. Vel verdt et besøk. 31, Endell St. London, WC2H 9EB.

Les flere artikler om London hos Reiseplaneten.
Finn klimatabeller, kart og mye over London hos Reiseplaneten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.