RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her koster et hus 8 kroner

Sist oppdatert:
Italiensk ordfører med tidenes boligtilbud.

(Side2:) Har du alltid ønsket deg et italiensk hus med utsikt til Middelhavet eller vinranker i hagen? Nå kan drømmen gå i oppfyllelse for åtte norske kroner.

I den lille byen Salemi, sør på den italienske øya Sicilia, selges tradisjonelle sicilianske hus til en pris på én euro.

1000 ÅR: Noen av bygningene i den forlatte gamlebyen er rundt 1000 år gamle.

1000 år gammelt
Det er ordføreren i byen, Vittorio Sgarbi, som har kommet med forslaget som han tror vil bidra til en gjenoppbygging av den eldste delen av byen. Den ble forlatt etter et jordskjelv for 40 år siden. Her står det 3700 neste falleferdige hus, hvor noen stammer helt tilbake til den muslimske okkupasjonen for 1000 år siden.

Celebre naboer
Haken ved det hele er at du må gjenopprette huset til dets opprinnelig stand i løpet av to år.

De fleste husene er falleferdige etter jordskjelvet, og etter å ha vært ubebodd i 40 år, og det må trolig store summer til for å gjenopprettes. Til gjengjeld kan du bli nabo til den britiske artisten Peter Gabriel eller styrelederen i den italienske fotballklubben Inter, Massimo Moratti.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere