Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her spiser du middag i blinde

Foto: Danslenoir.com
På Dans Le Noir? er det kun smak- og luktesansen som gjelder.

Vil inntrykket av maten bli annerledes dersom du ikke kan «spise med øynene»? I Europa finnes det en rekke «svarte» restauranter. Her får du oversikten.

Dans le Noir? verden over
Vi kan ikke garantere at du får den ultimate matopplevelsen, men at det er noe helt spesielt å spise en bedre middag i stummende mørke, er helt klart. Det finnes en rekke slike restauranter i de mest populære storbyene.

Kjeden Dans le Noir? byr på dette noe spesielle restaurantkonseptet i hovedstedene London, Paris og Moskva. Andre tilsvarende konseptrestauranter finnes i flere storbyer. Du kan som regel velge mellom ferdige menyer, eller ta en «overraskelsesmeny». Blant annet kan du hos Dans le Noir? velge tema. Disse er «normal» (kan være alt mulig), «rød» (ikke sjømat), «blå» (ikke noe kjøtt) og «grønn» (vegetarmat).

Ut å reise? Finn de beste prisene på fly, hotell og leiebil med Nettavisens reisesøk.

Her blir de blinde dine øyne
Det å spise i total mørke er et veldig spesielt sosialt eksperiment for seende. Hvor mange ganger har du hatt sjansen til å snakke fortrolig med noen uten at vedkommende kan lese noe som helst av ditt kroppsspråk? I det mørke rommet serveres maten hos Dans le Noir? av en stab med blinde kelnere. Her blir med andre ord de blinde dine øyne. Denne for oss seende svært så uvanlige situasjon, vil helt klart mane til ettertanke. Hele konseptet baseres på respekt og tillit. Og maten smaker også.

Les blogginnlegg om blinderestaurant hos Reiseplaneten.

London
I London finner du en Dans le Noir? Restaurant i 30–31 Clerkenwell Green, ikke langt fra King's Cross. Nærmeste T-bane er Angel (Northern line). Middag serveres fra 18:30 til midnatt. Reservasjoner må gjøres på forhånd. Du kan også spise lunsj, men kun hvis du er med i en større gruppe, fra 16 personer. Reservering gjøres på booking@danslenoir.com.

Finn reisetips om London hos Reiseplaneten.
Få gratis reiseguide om London her.

Paris
I Paris finner du Dans le Noir? i 51, rue Quincampoix. Første bordsetning er mellom 19:45 og 20:15, og den andre skjer mellom 22:00 og 22:30. Søndager er bordsetningen 19:45 og 21:45. Restauranten har også en bar med happy hour fra klokken 17:30 og fram til første bordsetning, mens fredager og lørdager avholdes happy hours fra midnatt og to timer fram. Bordreservering bør gjøres minimum tre dager før ankomst, helst mye tidligere, og det kan gjøres på telefon 0033 (0) 1 42 77 98 04.

Finn reisetips om Paris hos Reiseplaneten.
Få gratis reiseguide om Paris her.

Foto: Danslenoir.com

Moskva
Tør du å spise i mørket i Moskva? Du har i alle fall sjansen på restauranten som ligger i Oktiabrskaja St. 2/4, sentralt i denne enorme byen. Moskva var den første byen som fikk en franchiseavdeling av Dans le Noir?. Det er mulighet for en cocktail i baren før man tar turen til den mørke restauranten som huser 45 gjester. Også her er det viktig med reservering i god tid, enten på telefon (007 495) 688 33 96 eller e-post rezervatciya@danslenoir.ru.

Les mer om reisemål i Russland hos Reiseplaneten.
Få gratis reiseguide om Moskva her.

Berlin
Nocti Vagus heter en kjent «blinderestaurant» i Berlin. Du finner den på Saarbrücker Strasse 36–38. Du kommer enkelt hit med undergrunnsbane U2 til Senefelder Platz eller trikkelinje 1 til Mollstraße/Prenzlauer Allee. Du velger blant fire menyer eller en overraskelsesmeny. Nocti Vagus har åpent fra 18:00 hele uken, og bordreservering gjøres på telefon 0049 (30) 74 74 91 26 eller e-post kontakt@noctivagus.de.

Finn reisetips om Berlin hos Reiseplaneten.
Få gratis reiseguide om Berlin her.

Nye restauranter på trappene
Dans le Noir? planlegger også åpning av tilsvarende restauranter i Barcelona og New York. Barcelona-restauranten skal etter sigende være klar hvert øyeblikk, mens man regner med at åpningen i New York skal skje april 2010. Les mer om Dans le Noir? på Danslenoir.com.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!