RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her spiser kjendisene junk food

Foto: Bobak Ha'Eri (Scanpix/Wikimedia - creative commons)
Philadelphias største turistattraksjon.

Det er vel bare i ett land at en fast food-sjappe kan bli en turistattraksjon? Philadelphia er kanskje ikke den byen i USA som har flest turistattraksjoner å by på, men USAs første hovedstad har i alle fall «Geno's»

Joe Vento heter eieren bak denne fast food-restauranten som tiltrekker seg kjempekøer av mennesker hver eneste dag ved lunsjtider. «Geno's» hevder at de selger opp til 4500 Sandwicher daglig.

Bestill billige flybilletter, hotell og leiebil her.

Kjendisdekorering
Her er alt er så turistifisert som man bare kan finne i Amerika. Vegger og tak er dekorert med minneplaketter, bilder og autografer fra kjente og ukjente mennesker, og da helst kjendiser, som har det til felles at de har spist et måltid eller flere på «Geno's».

Snakk engelsk!
«Geno's» fikk mye omtale og kritikk i 2006 når de satte opp sitt skilt, dekorert med ørn og amerikansk flagg, og ikke minst teksten «This is AMERICA: WHEN ORDERING Please 'SPEAK ENGLISH». Ikke minst talerør for immigranter følte dette skiltet noe nedlatende og diskriminerende.

Been there – done that
«Geno's» er stedet alle bare må ha en sandwich når man besøker Philadelphia, selv om køene er lange. For å si som Joe Vento selv sier «The line to order may be long, but moves quickly. When you are in line, be sure to check out all the pictures of famous people who have experiences the same joy that you are about to».

Fakta om «Geno's»

  • Åpnet i 1966 av eieren Joe Vento.
  • Har fått flere utmerkelser, også kåret til beste Takeout Restaurant i Philadelphia.
  • Kjent for sine Sandwicher, Geno's Whiz wit som består av brød, tynne biffskiver, ost og løk.
  • «Geno's» befinner seg på adressen 1219 S 9th Street sør i Philadelphia.
  • Åpen 24 timer i døgnet – naturligvis!

Les mer om Geno's på Genosteaks.com.

Komme seg til Philadelphia.
Det er enkelt å fly til Philadelphia. US Airways tar deg direkte hit fra Oslo Gardermoen. Fra midten av august kan du i skrivend stund komme tur/retur til Philadelphia for godt under 4000 kroner. Alternativt flyr du til New York. Philadelphia ligger nemlig ikke langt sørvest for New York, og hvis du har lyst så er det ikke noe problem å ta en dagstur, verken med buss, tog eller leiebil. Beregn to timers kjøring fra New York, så er du i Amerikas første hovedstad og fortsatt en av landets største byer.

Les mer om USA hos Reiseplaneten.
Hent reiseguide om New York hos Reiseplaneten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere