*Nettavisen* Nyheter.

Her tar du feriedrinken

Foto: The Leading Hotels of the World

Se Europas beste hotellbarer.

16.10.09 19:30

De færreste av oss har mulighet til å overnatte på storbyenes klassiske luksushoteller, da er det bra at de aller fleste har mulighet til å ta en kopp kaffe eller en drink i en av hotellenes bar. For noen timer er det deilig å nyte absolutt luksus, god service og føle på atmosfæren blant jetsettere.

Her får du topplisten over Europas beste hotellbarer. NB! Ikke kom i shorts.

Fly, hotell eller leiebil? Du finner det med Nettavisens reisesøk.

Hemingway Bar i Paris
Stedet er Hotel Ritz og adressen er 15 Place Vendôme. Ritz er en av verdens mest sagnomsuste hotellkjeder og hotellet i Paris og dets Hemingway Bar gjør ikke skam på dette. Så lenge baren identifiseres med selveste Ernest Hemingway blir heller ikke attraksjonsverdien mindre.

Dette er også stedet hvor den verdenskjente drinken Bloody Mary cocktail ble til. Nettopp Hemingway var viktig for skapelsen av denne gjennom sitt forhold til journalisten Mary Welsh. Selv om Hemingway skulle ha drukket litt for mye av den nye drinken ble ikke dette oppdaget av Mary. Det medførte at Hemingway skal ha sagt til bartenderen «Well done! Bloody Mary never smelled a thing!» Resten er historie. Baren er åpen fra 11:30 til 02:00 alle dager og er kåret til verdens beste bar av Forbes Magazine.

Les reisetips om Paris hos Reiseplaneten

Onyx Bar – Wien
I 7. etasje i stilige Do & Co Hotel finner du Onyx Bar. Adressen er Stephansplatz 12 og med en slik beliggenhet er det perfekt å bruke baren som en «oase» etter et obligatorisk besøk i katedralen Stephansdom.

I tillegg til all verdens drinker byr baren på flott utsikt og spennende ølsorter. Baren og arealene rundt er konstruert for at du skal kunne se ut.

Få reisetips om Wien hos Reiseplaneten
Vinn flybilletter til Wien. Delta i morsom reisequiz

Atlantic Bar i Hamburg
Den tyske artisten og superkjendisen Udo Lindenberg skal visstnok ha Hotel Atlantic Kempinski i An der Alster 72–79 som sitt favoritthotell, og tilbringer derfor tid både titt og ofte i hotellets Atlantic Bar. En svært så kjent og stilig bar, med utsikt over elven Elster og all verdens cocktails og drinker.

The Blue Bar i London
Sofistikerte og elegante Berkeley Hotel byr på fantastiske Blue Bar som fremstår i all sin prakt med praktfulle tykke tepper, eksklusive tapeter og massivt interiør . Atmosfæren i baren er helt spesiell, inntullet som den er i en udefinerbar blå skygge, derav navnet. Forvent topp service og kanskje er det Madonna eller en annen kjendis som sitter ved siden av deg?

Les mange reisetips om London hos Reiseplaneten

Mandarin Bar
Du kan jo selv finne ut om baren på Mandarin Oriental Hyde Park Hotel, ved parken med samme navn, er bedre enn baren på Berkeley Hotel. Uansett så er dette baren som utelivsekspertene i London lovpriser.

Det skal mye til for å ikke bumpe bort i en kjendis eller britisk jetsetter her. Men de største stjernene på Mandarin Bar er cocktailene og bartenderne. Adressen er 66 Knightsbridge.

Vox Bar i Berlin
Gjør som George Clooney, stikk innom Grand Hyatt Hotel når du er i Berlin. Er det ikke for å sove, så bruk hotellet for dens whiskybar. Vox Bar har nemlig 240 forskjellige whiskymerker. Da skjønner du at det ikke er uten grunn at ti dager i året så er barens lokaler dedikert et whiskyarrangement. Resten av året er det vanlig bardrift fra 18:00 til siste mann eller kvinne forlater sin barstol. Vi anbefaler en 4 centiliters Laprioag Whisky til 500 kroner.

Les mange reisetips om Berlin hos Reiseplaneten

Har du en favoritthotellbar? Tips Nettavisens lesere i kommentarfeltet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag