*Nettavisen* Nyheter.

Her treffer du kjendisene

Foto: SF Norge AS

Dra på kjendisspotting i «The Big Apple».

Folk i New York er både blaserte og kule, og lar seg sjelden rive med av kjendishysteriet på samme måte som man kan oppleve i andre storbyer i USA.

Men naturlig nok er kjendisspotting stort også her. Blant annet har vi jo den kjente «Page Six» i New York Post. På deres Internettsider kan du se hvor og når kjendisene har blitt sett i New York.

De beste prisene på flybilletter, hotell og leiebil finner du med Nettavisens reisesøk.

David Letterman og The Late Show
Det er ikke få som er fan av David Letterman og hans «The Late Show». Gå til 53rd Street, mellom Broadway og 8th Avenue, så finner du inngangen kjendisene som er med på kveldens show må benytte.

Er køene av turister ispedd paparazzifotografer så skjønner du at mer enn b-kjendiser er på plass. Hvis du er interessert i billett på showet så kan du se mer på Cbs.com.

Good Morning America og Martha Stewart
Det gir alltid en viss mulighet å få tak i en autograf hvis du holder deg til de mange TV-studioene. Det finnes flere dører å holde vakt ved enn hos David Letterman. Du finner for eksempel sceneinngangen til «Good Morning America» ved 44th Street, mens det nye showet til Martha Stewart ligger ved 221. West 26th Street og Chelsea Television Studios. Dette er absolutt et show hvor du kan se store kjendiser. Hit kommer ikke bare skuespillere på øverste hylle, men også (eks-) politikere som Bill Clinton.

The Naked Cowboy
Finner du ingen kjendiser ved TV-studioene vil du alltid ha en back-up løsning i New Yorks egen kjendis, nemlig «The Naked Cowboy». Han finner du som regel spradende rundt i nærheten av Times Square i cowboyhatt og truser som gir assosiasjoner til Speedo og gamle Rockyfilmer. Denne cowboyen har ingen betenkligheter med å la deg ta bilde og få autograf.

Les mer og se video om «The Naked Cowboy» hos Reiseplaneten.

Uteliv og kjedisjakt
New York har så mye å by på at vi garanterer at du aldri blir ferdig med å utforske spektret av tilbud. Citysearch har sin egen liste med restauranter, barer og hoteller som kjendisene frekventerer.

Le Parker Meridien på 118 W 57th Street er et av de sikreste kortene for å møte kjendiser, enten du bor på hotellet eller kommer for å spise på hotellets restaurant. Men restaurantens omelett med russisk kaviar til 1000 dollar har naturlig nok ikke alle råd til. Overnatt da heller på A60, et boutique-hotell i Soho, 60 Thompson Street, som sies å være foretrukket av både Jessica Simpson og Christina Aguilera. Spise og drikke kan du også gjøre her. Hva med Cocktails med friske eksotiske frukter og sterk Thai hors d'oeuvres?

Alternativt så går turen til Koi. Deres New York-filial ligger på 40 West 40th Street. Blir du fristet av carpaccio-tynn hamaci eller lokker Leonardo DiCaprio, Mark Wahlberg og Giselle Bundchen? Naturligvis ganske stive priser her også, men dette er en japansk restaurant av høy klasse. Mange mener den serverer best sushi i New York.

Er du på jakt etter Paris Hilton så prøv Butter på 415 Lafayette Street. En av få restauranter som klarer å holde seg trendy år etter år. Her er det også naturligvis dyrt, uansett dollarkurs.

Sjekk ut mange reisetips om New York hos Reiseplaneten.

Shopping i New York
Shoppingen gjør du unna på Barney's. Butikken på 660 Madison Avenue byr på produkter fra Prada og Manolos, og har naturligvis små enkle røde Babila-vesker til 2240 dollar. Men også kjendiser som Halle Berry og Chloe Sevigny svinsende rundt i lokalene. Heldigvis er det gratis inngang til Central Park som ligger like ved Barney's. Slik får du se en turistattraksjon også, selv om alle pengene nå antagelig er brukt opp.

Hent gratis reiseguide om New York hos Reiseplaneten.

Annonsebilag