RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hit flyr du for 600 kroner

Foto: Crestock.com
Sist oppdatert:
Billig storbyweekend får du her.

Frankfurt er for mange mest kjent for byens store flyplass. Det er ikke få ganger vi har mellomlandet på denne gigantflyflassen og forbannet de lange avstandene fra en gate til en annen der vi haster av gårde for å rekke neste fly. Men hvorfor ikke legge inn nok tid mellom flybyttene slik at du rekker et minibesøk byen? Du vil trolig bli positivt overrasket.

Finn de beste prisene på flybilletter og overnatting med Nettavisens reisesøk.

Sjarmerende torg og høye hus
Frankfurt er det nærmeste man kommer en skyskrapermetropol i Tyskland. Men samtidig skjuler byen rustikke torg og vakre gamle bygninger. For Frankfurt med sitt mangfold er en undervurdert turistby. Byens katedral var en gang stedet hvor man kronet konger og du vil se romerske ruiner utenfor katedralen som bevitner gamle dagers storhet. Også i dag er Frankfurt en viktig by. Som Europas økonomiske hovedstad er byen åsted for et svært travelt næringsliv. Frankfurt er også byen hvor den Europeiske sentralbanken befinner seg.

Priseksempler på storbyweekend til Frankfurt:
11. - 13. september
Fly: Sandefjord - Frankfurt - Sandefjord: 667 kroner
Hotell: Dobbeltrom på 4-stjerners Memphis Hotel i sentrum, inkl. frokost: 1170 kroner for to netter
Totalt for to personer: 2504 kroner

Billetter og overnatting er funnet med Nettavisens reisesøk, vær obs på at prisene kan endre seg.

Shopping i Frankfurt
Shoppinggale elsker å vandre hovedgaten Zeil opp og ned mellom Hauptwache og Konstablerwache. Sidegatene til Zeil og rundt Hauptwache huser de mer eksklusive butikkene, mens lavprisbutikkene ligger øst for Konstablerwache. Gå også Bergerstrasse som byr på en rekke interiørbutikker og håndverksbutikker, i tillegg til barer og cafeer.

Vinn flybilletter! Delta i Reiseplanetens quiz.

Matmarkedet
Markeder finnes flere steder i Frankfurt. Det mest kjente matmarkedet er kanskje på Konstablerwache. Åpent tirsdager 10:00 og 20:00 og lørdager fra 08:00 til 17:00. Du finner det midt på Shoppinggaten Zeil. Les mer på Erzeugermarkt-konstablerwache.de.

Matglade kan også besøke innendørsmarkedet Kleinmarkthalle i Hasengasse 5–7 (like ved Romerberg). Her finner du kjøtt, ost, grønnsaker, frukt, krydder og vin fra nær sagt alle steder. Åpent mandag til fredag fra 08:00 til 18:00 og lørdager fra 08:00 til 16:00. Les mer på Kleinmarkthalle.de.

Shoppingsentre
Et av Frankfurts bedre shoppingsentre heter Nordwest Zentrum og har nærmere 150 butikker og restauranter. Hit kommer man for moteklær, body piercing, sko, smykker, mat eller kanskje det skal være en klokke eller musikk? Adressen er Limescorso 8. Les mer på Nwz-frankfurt.de.

Et enda større senter er HessenCenter. Det holder åpent 09:30 til 20:00 mandag til fredag og 09:30 til 22:00 lørdager. Adressen er Borsigallee 26. Les mer på Hessen-center-frankfurt.de.

Finn en rekke reisetips om Frankfurt hos Reiseplaneten.

3 andre ting å se i Frankfurt:

Main Tower
Main Tower gir deg spektakulær utsikt. Det er utsiktsetasje 200 meter over bakken. Tårnet har også restaurant og bar. Adressen er Willy-Brandt-Platz. Se mer på Maintower.de.

Senckenberg museum
Senckenberg er kanskje byens mest kjente museum. Har du med barn er det en slager. Her ser du store dinosaurer og mammuter. Adressen er Senckenberganlage 25, og billettprisen ligger på cirka 50 kroner for voksen og 15 kroner for barn. Se mer på Senckenbergmuseum.de.

Filmmuseet
Det tyske filmmuseet i Schaumainkai 41 gir deg innblikk i filmkunsten og tysk filmproduksjon. Åpent tirsdag til søndag fra 10:00 til 17:00, men langåpent lørdager til kl. 20:00. Cirka 40 kroner i billettpenger for voksne og halv pris for barn. Se mer på Deutschesfilmmuseum.de.

Komme seg til Frankfurt
Det er ikke lange flyturen til Frankfurt fra Norge og det er en rekke flyselskaper å velge mellom. Direkte kan du fly med Lufthansa og SAS fra Oslo. Fra andre steder i Norge er SAS og KLM gode alternativer, men da med en mellomlanding.

Flyplassen i Frankfurt ligger kun 12 kilometer fra sentrum og det er kun noen minutter med tog som skiller deg fra byens fristelser. Du kan også fly direkte til Frankfurt med Ryan Air (fra Torp Sandefjord). NB! Ryan Air lander på Frankfurt-Hanh som ligger 12 mil fra Frankfurt. Ulempen med lang busstur blir kanskje oppveiet av gode muligheter å få billetter til under 600 kroner tur/retur?

Få gratis reiseguide om Frankfurt her.
Finn flere reiseguider her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere