RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hit tar du med kjæresten

Foto: moohaha/Audrey (Flickr/creative commons)
Her er restuarantene for turtelduer.

Kanskje er det fordi kjærligheten allerede har gjort oss litt ør, at romantikerne trekker til høyden og roterende restauranter. Et lite paradoks er det i alle fall at de som først og fremst har øye for hverandre, elsker restauranter som i utgangspunktet er laget for at folk skal nyte utsikten like mye som maten. Her finner du de billigste flybillettene.

Roterende restauranter er som så mye annet først og fremst noe amerikanerne startet med, og langt på vei de fleste roterende restauranter som er noe å snakke om finnes nettopp i USA. Men du finner naturligvis roterende restauranter over hele kloden, og også Norge har sin restaurantattraksjon. Den vi har i tankene er naturligvis Trondheim og Tyholttårnet. Tyholttårnet er 124 meter høyt og har sin roterende resturant 80 meter opp i været.

Les mer om Trondheim hos Reiseplaneten.

6 roterende favorittrestauranter i Europa

1. Piz Gloria, nær Mürren i Sveits.
Sveits har flere spektakulære roterende restauranter, inkludert den som ligger høyeste over havet i verden, (Mittelallalin, 3456 meter), men vi velger oss uansett Piz Gloria som ligger på Schilthorn, nære Mürren.

De påstår selv at de var verdens første roterende restaurant, selv om amerikanske Space Needle i Seattle ifølge sikre kilder var tidligere ute. Piz gloria har uansett sin manglende bevisførsel for å være først ute skaffet seg kultstatus på grunn av sin tilstedeværelse i en av filmene om James Bond, basert på Ian Flemings roman «On Her Majesty's Service'».

Piz Gloria befinner seg på toppen av Schilthorn og ligger dermed 2970 meter over havet. Utsikten er naturligvis fantastisk!

2. Donauturm i Wien, Østerrike
Donauturm er verdens 62. høyeste tårn i alle kategorier og rager 252 meter over bakken. Restaurantene befinner seg på 160 og 170 meters høyde. Vi plasserer Donauturm på vår liste på grunn av alle arrangementene som foregår her. Her kan du også kan ta et Bungee Jump (strikkhopp).

Få gratis reiseguide om Wien her.

3. Fernsehturm Berlin, Tyskland
TV-tårnet i Berlin er et velkjent landemerke som strekker seg 365 meter over bakken. Du ser det nær sagt fra hvor som helst i byen hvis du titter opp.

TV-tårnet står ikke langt fra kjente Alexanderplatz og vi lover en pirrende middag. Restauranten ligger befinner seg nemlig hele 207,5 over bakken. Les mer på berlinerfernsehturm.de.

Få reiseguide om Berlin her.

4. Perlan i Reykjavik, Island

Perlan er ikke høy, men det den mangler i høyde tar den igjen på sjarme og utseende. Perlan er et landmerke på Island der den strekker seg 25,7 meter i været fra en høyde utenfor byen. Topetasjen har en roterende restaurant og coctailbar, mens etasjen under byr på en rimeligere kafeteria. Les mer på perlan.is.

Få reiseguide om Reykjavik her.

5. TV-tårnet Endem i Istanbul, Tyrkia
Endem er et forholdsvis nytt landemerke i Istanbul, bygget i perioden 1998 til 2002. TV-tårnet er 236 meter høyt og restauranten befinner seg 154 meter over bakken.

Observasjonsdekk befinner seg etasjen over for den som vil konsentrere seg mer om utsikt enn mat. Panoramautsikt over Istanbul er faktisk noe helt for seg selv.

Få reiseguide om Istanbul her.

6. Olympiaturm i München, Tyskland
Olympiatårnet i München er et vakkert tårn og restauranten 182 meter over bakken er ypperlig for en romantisk middag. Siden åpningen i 1968 har snart 40 millioner mennesker besøkt det 291 meter høye tårnet.

Les mer om München hos Reiseplaneten.
Les om restauranter og mat for destinasjoner over hele verden hos Reiseplaneten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere