Hit vil du ikke på ferie

Dette er listen som får ferien med svigermor på Rhodos til å fremstå som en drøm.

23.06.08 14:40

Sykdom, naturkatastrofer, korrupsjon og forurensning er noe av det som preger disse stedene hvor du helst ikke vil reise på ferie.

Bagdad, Irak
Type helvete:Konflikter

Dette er byen som mildt sagt har blitt rasert etter gulfkrigen, årevis med Saddam Husseins diktatur og irakkrigen.

Siden USA invaderte Irak har ran, kidnapping og seksuelle forbrytelser blitt en del av hverdagen i Bagdad, for ikke å glemme slakting av soldater, journalister og sivile.

Dhaka, Bangladesh
Type helvete: Forurensning

Til tross for politisk ustabilitet, militær undertrykkelse og store ødeleggelser fra kriger, har hovedstaden i Bangladesh fått et nytt problem. Industriell utvikling over svært kort tid fører til et svært høyt forurensningsnivå i byen, spesielt med tanke på 9.7 millioner tonn med søppel som blir dumpet i elven i byen hvert år.

Jakutsk, Russland
Type helvete: Ekstremt miljø

Jakutsk er en av de kaldeste byene i verden, og temperaturen faller rett som det er til 50 minusgrader. I tillegg ligger tykk tåke ofte over byen og gjør at du ikke kan se mer enn ti meter foran deg - hvis du er heldig.

Som om ikke dette var nok, byen ligger hele seks tidssoner borte fra Moskva, og er så isolert at hvis du skriker kan du være helt sikker på at ingen hører deg.

Mogadishu, Somalia
Type helvete: Lovløshet

Borgerkrig har preget hovedstaden i Somalia i over 30 år. Opprørere overtok kontrollen i byen i 1990, noe som førte til store ødeleggelser og drap på mange tusen sivile mennesker.

Mogadishu har ikke hatt noen offisiell regjering på mange år, og byen har blitt styrt av tungt bevæpnede militanter og grupper.

Tsjernobyl, Ukraina
Type helvete: Stråling

Etter historiens største kjernekraftulykke ble det meste av Tsjernobyls levende organismer forpestet, og byen står nok ikke øverst på ønskelisten over reisemål for folk flest.

Etter ulykken har byen aldri kommet seg, noe den trolig heller ikke vil i nærmeste fremtid. Alt er temmelig forlatt og har ikke forandret seg mye på de siste 20 årene, med hundrevis av kilometer av ubebodde områder, tomme bygninger og forgitede innsjøer og elver. Før ulykken bodde det 15 000 mennesker i byen, i dag er innbyggertallet 500.

Oklahoma City, USA
Type helvete: Naturkatastrofer

Været i Oklahoma City er skremmende uforutsigbart med snøstormer, tornadoer og gjennomsnittlig 40 til 60 dager med torden i året.

Den verste tiden å reise hit på er mellom mars og august, da er det ganske sannsynlig at du vil oppleve et vær a la «Today After Tomorrow». Oklahoma City er den byen som er mest rammet av tornadoer i USA. En av de verste tornadoene som noensinne har blitt registrert, ødela store deler av byen i 1999.

Pyongyang, Nord-Korea
Type helvete: Undertrykkelse

Fremdeles lidende under kommunismen, er hovedstaden i Nord-Korea svært undertrykt. Selv om den moderne fasaden får byen til å se ut som hvilken som helst vestlige by, er byen under overflaten fullstendig autokratisk. Mobiltelefoner er ulovlig, TV-sendinger er kontrollert av staten og blir brukt til propaganda.

Innbyggerne i Nord-Korea har ikke lov til å reise rundt i sitt eget land uten tillatelse fra myndighetene og de er delt inn i tre forskjellige sosial-politiske klasser: ”Fiendtlig”, ”Nølende” og ”lojale”, ettersom hvor lojale regime anser dem å være.

Er du turist i Pyongyang blir du hele tiden fotfulgt av guider som jobber for staten. Fotografering og kommunikasjon med lokale nord-koreanere blir streng kontrollert.

Bujumbura, Republikken Burundi
Type helvete: Korrupsjon

Med en historie fylt av folkemord og drap på politiske ledere, i tillegg til skyhøye tall på HIV- og Aids-smittede, gjør hovedstaden i Burundi til et mareritt. Landet er det fattigste i verden, og av den grunn preget av mye korrupsjon. Det har også vist seg at innbyggerne er de minst lykkelige i verden, naturlig nok.

Hovedstaden er preget av mye vold og kriminalitet, og folk anbefales å holde seg innendørs etter klokken åtte om kvelden.

Linfen, Kina
Type helvete: Mørke

Linfen blir sagt å være den mest forurensede byen i verden. Lokalisert i et industrielt belte, og påvirket av 50 millioner tonn kull som blir utvinnet hvert år og eksos fra den tettpakkede trafikken på veien, gjør byen sotet og mørk, rett og slett et helvete på jord.

Port Moresby, Papua Ny-Guinea
Type helvete: Sykdom

Hovedstaden på Papua Ny-Guinea har mer enn 115 nye HIV og AIDS diagnostiserte hver måned ved Port Moresby General Hospital. I tillegg har landet en enorm befolningsvekst, arbeidsledigheten ligger på mellom 60 og 90 prosent, inntekter har stupt og antall voldtekter, ran og mord har nådd nye høyder.

Hvis du ikke har hatt tid til å få med deg noen suvenirer, slapp av, du har nesten helt sikkert plukket opp en sykdom eller to til å ta med hjem.

(Kilde: askmen.com )


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag