RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hit vil studentene

Foto: Linh rOm (Flcikr/creative commons)
Sist oppdatert:
Endelig reiser norske studenter tilbake til Australia.

Det er tall fra Study in Australia, den australske regjeringens nettside for internasjonale studenter, som viser en økning på ti prosent i antall nordmenn som studerer på studentvisum i Australia før første kvartal i år sammenlignet med i fjor.

Australia har tidligere vært en svært populær studiedestinasjon for nordmenn, men fra 2002 til 2009 har antall norske Australia-studenter ifølge en pressemelding fra Kilroy gått ned med over femti prosent.

Les også:
- En million minner rikere
- Her tar studentene vare på hverandre

Ufortjent dårlig rykte
– Det er gledelig å se at antall utenlandsstudenter går oppover, sier Karoline Myklebust, president i ANSA, ifølge pressemeldingen.

Hun forteller videre at det er spesielt gøy å se at Australia er på vei oppover siden Australia har fått et ufortjent dårlig rykte som studieland på grunn av dårlig omtale i media.

– Dette var ikke berettiget, for Australia er på topp i rangeringen av verdens beste utdanningssystemer, og har flest toppuniversiteter i verden i forhold til antall innbyggere, sier Myklebust.

Opptatt av kvalitet
Kilroy Education, som driver veiledning og rådgivning om utenlandsstudier, merker også den økende interessen for å studere i Australia.

– Studenter er veldig opptatt av kvalitet når de velger universitet, og da er Australia et sikkert valg, sier Flavia Forster, daglig leder hos KILROY.

Men i tillegg til en god utdannelse kan Australia også skilte med spennende storbyer, milelange sandstrender, et unikt natur- og dyreliv og et vidunderlig klima. Landet «down under» har nemlig en kystlinje på 25.760 kilometer og hele 17 steder og bygninger på UNESCOs verdensarvliste.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere