Om du har du tenkt å ha en lengre ferie i Oslo, ta deg en kort og hektisk weekendtur eller kanskje må ta en jobbtur, vil det være fornuftig å sette seg inn hvilke hoteller som får god eller dårlig tilbakemelding fra andre gjester.

Vanligvis er vi svært opptatt av beliggenhet når vi anbefaler hotell, men Oslo er jo ikke akkurat Bangkok, verken i størrelse eller befolkning. Samtidig er kollektivtrafikken stort sett veldig bra, slik at de fleste hoteller har enten en buss, trikk eller t-bane i nærheten av seg.

Med det i mente forstår du at det faktisk er mulig å bo litt unna Karl Johan. På den annen side er det jo alltid deilig å spasere hjem til hotellet etter en aften på byen.

Her finner du de billigste flybillettene.

Tripadvisor er en av de største nettstedene når det gjelder tilbakemeldinger på hoteller, og nettopp det at flere mennesker har vurdert hotellet er viktig. Er det bare en eller noen få som har skrevet vurdering så vil en gjennomsnittskarakter være lite verdt.

Vår erfaring er dessuten at det er langt lettere å la frustrasjonen få utløp i en evaluering, enn å fortelle andre at man var passe fornøyd eller godt fornøyd med oppholdet. Derfor skal du nok ikke slå hånden av et hotell som har noen negative tilbakemeldinger.

Dyre hoteller får bedre evaluering
Det at dyre hoteller får bedre evaluering er helt sikkert fortjent. Som regel er disse hotellene bedre enn billigere. Det er jo derfor de kan forsvare en høyere pris. Men det betyr nødvendigvis ikke at du får mer valuta for pengene.

Husk at kravene til hotellet er forskjellig om det skal bookes et hotell for en guttetur, en romantisk weekend med kjæresten eller om du trenger fasiliteter for å gjennomføre viktige møter og jobb med PC.

Oslos 10 beste hoteller
Evalueringen er gjort ut fra kriteriene «valuta for pengene», rommene, beliggenhet og hvor rent og ryddig hotellet fremstår.

1. Clarion Collection Gabelshus
Fire stjerners hotell som ligger i Gabels gate 16 (Oslo vest). Ikke billig, men bedre får du ikke i Oslo ifølge av gjester som har evaluert hotellet på Tripadvisor.

2. Voksenåsen hotell
Et trestjerners hotell som ligger i Ullveien 4, som er et godt stykke utenfor sentrum, ikke langt fra Holmenkollen. Får ekstrapoeng på grunn av utsikten.

3. Thon Hotel Oslo Panorama
Hotellet har få evalueringer sammenlignet med de andre hotellene. Rådhusgaten 7b er en svært sentral beliggenhet med kort vei til en rekke attraksjoner, severdigheter og Karl Johans gate.

4. Thon Opera Hotell (4-stjerner)
Ligger med front mot Oslos nye stolthet, Operahuset, det vil si på Christian Frederiks Plass 5. Thon Opera scorer alltid høyt, også her.

5. Comfort Hotel Børsparken
Tollbugaten 4. Beliggenheten er topp, men klientellet rundt hotellet er mildt sagt rufsete. Det kan man derimot ikke si om dette trestjerners hotellet som rangeres som Oslos femte beste.

6. Perminalen Hotell
Billig hotell som scorer høyt på valuta for pengene. Garantert ikke her du inviterer viktige forretningsforbindelser, men for ungdommer på tur er dette et utmerket valg. Beliggenheten er dessuten helt topp. Adressen er Øvre Slottsgate 2, like ved Steen & strøm, Karl Johan og Aker Brygge.

7. Scandic Edderkoppen
Dette 3-stjerners hotellet som ligger over den kjente revyscenen er absolutt å vurdere. Det er ikke billig, men holder bra kvalitet. Adressen er St. Olavs Plass 1 som er sentralt i Oslo sentrum.

8. Thon Hotell Europa
Enda et Thon-hotell på topp-10 listen. 167 rom, alle med Internett og beliggenhet i sentrum gjør dette til et populært hotell for mange.

9. Best Western Hotell Bondeheimen
Dette er absolutt en av våre favoritter også. Flott beliggenhet og herlige frokoster og rimeligere priser enn de fleste de kan sammenligne seg med. Adressen er Rosenkrantz' gate 8.

10. First Hotell Millennium
Firestjerners hotell som til tross for ganske stive priser kommer opp på topp-10 listen. Det vitner om kvalitet. Adressen er Tollbugaten 25.

Ingen topplassering for de mest kjente hotellene
Radisson SAS Plaza Hotel ligger på en 13. plass på listen, mens «gamle» SAS-hotellet (Radisson SAS Scandinavia) ligger på en 19. plass. Det er plassen bak Grand Hotel på Karl Johan og foran ærverdige Hotel Continental. For sistnevnte må nok dyre rompriser ta mye av æren for en 20. plass. På den annen side er slike lister dynamiske og litt ekstra innsats fra hotellene kan medføre hopp på listen utover sommeren.

Les mer om Oslo, se fotogalleri og hent reiseguide hos Reiseplaneten