RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hva med en weekend her?

Foto: Landmark Trust
Ferier i historiske slott og bygninger.

Storbritannia og Irland bugner av historiske slott og bygninger, det ikke alle vet er privatpersoner kan leie en rekke av disse. Gjennom Landmark Trust kan du få en uforglemmelig ferie samtidig som du bidrar til å ta vare på historiske bygninger.

I byen eller på landet
Landmark Trust har historiske bygninger i England, Wales, Skottland, Irland, Italia og USA. Eiendommene er alt fra slott til låver, fyrtårn til engelske cottages, og de finnes både på landet og i byen. Du kan blant annet leie en leilighet som har utsikt mot spansketrappen i Roma, et slott i Edinburgh og opp til flere leiligheter i London.

Alle eiendommene er bemerkelsesverdige i forhold til arkitektur og historie og kan leies for hele uker eller bare for en helg og rommer alt fra to til 16 personer. Bygningene er restaurert og den historiske karakteristikken er opprettholdt, men alle er utstyrt med moderne bad, kjøkken og fyring.

Stort utvalg
Landmark Trust ble startet opp i 1965 og har i dag mer enn 100 historiske bygninger, og de kjøper og restaurerer stadig flere. Slik gir de muligheten for eventyrlystne til å få en helt unik opplevelse i bygninger hvor noen av de stammer tilbake fra blant annet den italienske renessansen.

Perfekt for vennegjengen
I Italia kan du blant annet få muligheten til å bo i Villa Saraceno som er designet av den italienske renessansearkitekten og som står på UNESCOs liste over verdensarven. Huset ligger i den italienske provinsen Vicenza nord i Italia, har plass til 16 personer og koster cirka 3000 kroner å leie per natt.

Romantisk for to
I Glenarm i Irland kan du leie The Barbican Gatelodge som ble bygget som porten til Glenarm Castle i 1825. Bygningen ligger i idylliske omgivelser og har tre etasjer med rom for to personer og en romantisk takterrasse. Herligheten vil koste deg cirka 5000 kroner for en uke.

Storbyferie
I Roma kan du leie Piazza di Spagna og ligger i etasjen over leiligheten hvor den engelske poeten John Keats døde i 1821. Bygningen er fra 1600-tallet og leiligheten har utsikt over den berømte spansketrappen.

Besøk Lanmark Trusts nettside her.
Besøk Landmark Trust Irland her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere