*Nettavisen* Nyheter.

Hva skal en stakkar gjøre?

Foto: - (Flight Global)

Overvektige reisende på fly blir et stadig større problem, noe dette bildet viser til fulle.

01.12.09 08:30

Bildet publisert på en blogg på nettsiden flighglobal.com har satt fart i debatten om rettighetene både til overvektige passasjerer, deres medpassasjerer og ansatte i flyselskaper. Dette er et problem for alle involverte.

Nettavisen har tidligere omtalt problemet i flere artikler:
Les også: Anne ble skvist av medpassasjeren
Og: - Han ba meg bruke kroppen hans som pute
Kommentar: Flyselskapene må vise ansvar

For hva skal man gjøre når man ikke får plass i ett vanlig sete? Og hva skal kabinpersonalet gjøre når de får et mildt sagt stort problem å hanskes med?

Bildet er tatt av ansatte i flyselskapet American Airlines på en flyvning med en Boeing 757.

Ifølge bloggen er det ikke klart om flyet tok av med den overvektige passasjeren sittende i setet, men gitt de strenge sikkerhetsreglene i amerikansk luftfart er det vel heller tvilsomt.

Også i Norge er fedme på fly et økende problem, selv om vi ikke har nådd amerikansk skala. Hos SAS kan man få kjøpt et såkalt «Comfort seat», som rett og slett er to seter ved siden av hverandre. Dersom flyet ikke er fullt, slipper vedkommende å betale for sete nummer to, melder tv2nyhetene.no.

- Våre «Comfort Seat» billetter er et tilbud til de overvektige som kvier seg for å fly av hensyn til andre. Vi selger ikke så mange slike billetter, men de som har brukt det bruker de gjerne igjen, forklarer informasjonssjef i SAS Norge, Knut Morten Johansen, til TV 2.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.