RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Idylliske Makedonia

Foto: Jason Rogers (Flickr/creative commons)
Her kan du oppleve mye mer enn fotball.

Lørdag skal våre «beste menn» spille VM-kvalifisering mot Makedonia, et land ukjent for de fleste. Men Makedonia er et land som har mye å tilby reisende som søker litt utenfor de vanligste turiststiene. Når man snakker om helters fødeland kan man vanskelig komme utenom Makedonia. Her ble Aleksander den Store født, nærmere bestemt i Pella, det antikke Makedonia.

Her finner du de billigste flybillettene.

Klima
Makedonia har et klima som varierer fra varmt og tørt om sommeren til kjølige vintre, men man skal også vite at landet i tillegg har store interne klimaforskjeller. Klimamessig er det regioner som Valandovo, Strumica og Radovish som er mest behagelig å besøke. Her er været ikke ulikt typiske Middelhavsområder.

Se klimatabeller for en rekke reisemål hos Reiseplaneten.

Populært turistmål
Makedonia er svært avhengig av turisme, og landet antas å ha mer enn 700.000 turister i året. Det finnes en rekke kulturattraksjoner som tiltrekker folk til landet, i tillegg til storslått natur.

Skopje er landets hovedstad og den største byen. Byen har mange rester fra det Ottomanske rike og byr på flere museer og sportsarrangement. For de fleste er Skopje den naturlige inngangsporten til Makedonia.

Ohrid - byen Gud glemte!
Det spørs likevel om ikke byen Ohrid er den mest populære turistbyen. Den er listet på UNESCOs verdensarvliste. Ohrid ligger nordvest i Makedonia og er kjent for sin unike atmosfære og mange badestrender.

Makedonere utenfor Ohrid sier at Ohrid ble laget når Gud hadde skapt verden og la seg for å hvile. Da kom djevelen selv og ga byen all sin prakt. Da Gud våknet, så han seg forfjamset rundt og spurte han Satan om hvorfor han hadde gjort denne vakre handlingen, skulle ikke han være ond? Da svarte Satan: «bare vent til du ser byens innbyggere».

Ohrid byr på mange flotte historiske bygninger og er dessuten kjent for en vennlig atmosfære og innbyggere som er svært imøtekommende overfor turister.

Nasjonalparker i Makedonia
Makedonia har en vakker natur og landet har tre nasjonalparker. En av disse ligger mellom innsjøene Ohrid og Prespa. Denne Nasjonalparken er kjent for sin rike flora og fauna, i tillegg til å gi sine besøkere en fantastisk utsikt over byen og innsjøen Ohrid.

Komme seg til Makedonia
Det enkleste er å fly til Skopje. Du kan velge mellom en rekke flyselskap, for eksempel SAS og Lufthansa (via Frankfurt), Czech Airlines (via Praha) eller Austrian Airlines (via Wien). Prisnivået ligger normalt fra rundt 3000 kroner for en tur og returbillett.

Les mer om Makedonia og en rekke andre ferieland hos Reiseplaneten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere