Hver eneste måned arrangeres det forunderlige, morsomme, tankevekkende og utrolige opptog, sportsarrangementer, festivaler og utstillinger over hele verden. Det er heller ikke til å komme forbi at enkelte arrangementer kan oppfattes som platte og heslige for enkelte. Men uansett er det vanskelig å la være å ta en kikk hvis dine veier passerer forbi.

Her finner du de billigste flybillettene.

Reiseplanetens utvalgte arrangementer i Juni er:

New York
Manhattan Island Marathon Swim

Den 6. juni 09 arrangeres det ultimate avkjølingsarrangementet i New York, Manhattan Island Marathon Swim. Tidsfristen for gjennomføring er 9,5 timer. Løpet starter naturlig nok tidlig, klokken 07:00. Les mer her på Nycwim.org.

Hent reiseguide om New York hos Reiseplaneten.

Rio de Janeiro
Brasil har kultur for fyrverkeri og kinaputter, og juni er festivalmåneden for dette. Barna er gjerne kledt i «bondeskjorter» og stråhatter, og er påmalt fregner i ansiktet. Det er folkedans rundt om i Rio. Start for festivalen er 13. juni med påfølgende arrangementer ut måneden.

Få gratis reiseguide om Rio de Janeiro her.

London
Naken-sykkelløpet i Hyde Park behøver ikke kommenteres. Er du lysten på å se nakne kropper svette på sykler så kom til Hyde Park 13. juni. Tro det eller ei, man regner med langt over 1000 deltakere. Les mer på Worldnakedbikeride.org.

Se videofilm fra nakensykkelløpet hos Reiseplaneten.
Få gratis reiseguide om London her.

San Francisco
RoboGames er den ultimate samlingen for deg som er fan av roboter. 12. - 14. juni arrangeres konkurranser roboter imellom. Les mer på robogames.net.

Hent reiseguide om San Francisco hos Reiseplaneten.

Paris
Er du filminteressert, men uten å besitte de store økonomiske ressursene? Ta turen til Paris og Pompidou-senteret for inspirasjon. Her er det fra 11. - 14. juni lommefilm-festival. Det vil si film skapt gjennom mobiltelefoner og lignende. Les mer på festivalpocketfilms.fr.

Få gratis reiseguide om Paris her.

New York
Havfruefestivalen på Coney Island er en stor årlig foreteelse. I 2009 er datoen 20. juni og paraden starter klokken 14:00. Les mer på coneyisland.com.

Firenze
Har du virkelig lyst til å se mannlige testosteroner utfolde seg fritt tar du turen til Firenze i juni. Her arrangeres gammeldags fotball, det vil si fotball som det ble spilt på 1400-tallet. Det inkluderer slåsskamper og sparking av «ball». Åstedet er Piazza Santa Croce fra kl. 17:00 på forskjellige dager. NB! Av forskjellige årsaker er det ikke alltid arrangementet gjennomføres.

Få gratis reiseguide om Firenze her.

Reykjavik
Ta turen til Island og opplev Arctic Open golfturnering på verdens nordligste 18-hulls bane. Turneringen avholdes fra og med 25. juni til og med 27. juni. Golfklubben som arrangerer heter forresten Akureyri Golf Club. Les mer på arcticopen.is.

Få gratis reiseguide om Reykjavik her.

Hamburg
Hamburg Harley gir deg 50.000 skinnkledte og kanskje lett korpulente menn på motorsykkel. Og da naturligvis Harley Davidson. Åstedet er Heiligengeistfeld og festivalen foregår fra 26. juni til 28. juni. Det blir masse arrangementer for deg som liker fart og motorbrøl. Regn med nesten en million besøkende, så bestill hotell nå! Les mer her på Hamburgharleydays.de.

Få gratis reiseguide om Hamburg her.
Få gratis reiseguide til flere destinasjoner her.