RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jyllands hemmeligheter

Det er og blir deilig å være norsk i Danmark og Ribe og sørvestkysten av Jylland er ikke noe unntak.
Det er og blir deilig å være norsk i Danmark og Ribe og sørvestkysten av Jylland er ikke noe unntak. Foto: Bjørn Moholdt
Sist oppdatert:
Danskene vet å sette deg i den rette sommerstemningen. Bli med Reiser & ferie til sørvestkysten av Jylland.

Mørket har hyllet oss inn under stjernehimmelen når vekteren roper ut sin beskjed midt i Ribe sentrum, slik han har gjort i århundrer. Før politivesen, vaktselskaper og fjernstyrte brannalarmer var det mannen med oljelampen i den ene hånden og vekterstaven i den andre som vandret gatelangs og gjorde byen trygg.

Selv om andre og mer moderne metoder har erstattet fordums institusjoner, holder vekteren i Ribe fremdeles sin hånd over meg denne kvelden, for på denne måten å gi meg et lite glimt inn i fortiden.

Danmarks eldste by og tidligere hovedstad fyller 1300 år i år, og det er mer enn hundre år siden den siste ordentlige vekteren sørget for ro og orden i Ribes gater, meldte om stormer og andre nyheter som angikk innbyggernes ve og vel.

Les mer om Ribe hos Reiser & ferie

Ribe er et godt utgangspunkt for videre utforskning av denne delen av Danmark. Mot sør ligger det enorme Vadehavet, med sin unike fauna. Drar du rett vest, er det ikke langt til Odense. Reiser & ferie har utforsket andre deler av Jyllands sørvestkyst og i denne artikkelen får du flere tips.

Les mer om sørvestkysten av Jylland hos Reiser & ferie

Turistinformasjon
www.visitribe.dk
www.visitfanoe.dk

Overnatting
Hotel Dagmar i Ribe har 50 sjarmerende værelser. Den Gamle Arrest er som navnet sier byens gamle fengsel, og et interessant, annerledes alternativ, som også huser et originalt klesutsalg over en suvenirbutikk. Søndeho Kro og Restaurant har ikke bare et utmerket kjøkken, men også tolv meget hyggelige rom. På Fanø er det også mulig å leie blant 1500 feriehus.

Noe å spise
I Ribe fortærte vi høye smørbrød, øl og snaps på hyggelige Sælhunden. Kolvig rett vis-à-vis har en lekker uteservering, og utmerket kveldsmat. I Sønderho er burgeren på Café Nanas Stue i det som tidligere var Fanø Flisemuseum, høy og god.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere