Gå til sidens hovedinnhold

En reise i TV-kokkens fotspor

Maten og minnene lever videre i Thailand.

En av de store TV-personlighetene har gått bort i en alder av 65 år. Hans herlige likeframme stil, gjerne med et glass for hånden, erobret seere over hele verden og medvirket helt sikkert til fremveksten av TV-kokker som blant annet Jamie Oliver.

Vi er dessuten sikre på at hans show også vekket reiselysten i mange av. TV-seriene hans blir i skrivende stund fortsatt vist i mer enn 40 land.

Delta i Reiseplanetens reisequiz og vinn flybilletter.

En reiseglad TV-kokk
Keith Floyd hadde en mangespunnet yrkeskarriere. Han har vært alt fra oppvasker, bartender, kokk og restauranteier. Men også yrker som journalist og offiser sto på hans CV. Floyds nysgjerrighet og vitebegjær når det gjaldt mat medførte at han var en reiseglad kokk. Dette resulterte etter hvert at han hadde restauranter i blant annet Frankrike og Spania, i tillegg til hjemme i Storbritannia.

De senere årene levde han i Provence i Frankrike, ikke langt fra Avignon. I dag finnes det kun en Floyd-restaurant, og denne finner du på feriefavoritten Phuket i Thailand.

Finn fly, overnatting og leiebil med Nettavisens reisesøk.

Opplev Floyds mat i Thailand
Turistmagneten Phuket i Thailand tiltrekker seg tusenvis av norske turister hvert år, og spesielt i vinterhalvåret. Da skal du vite at Floyds eneste restaurant finnes her. Floyd's Brasserie heter stedet og det ligger i hjertet av Patpong, selve shopping- og utelivshimmelen på øya (eller utelivshelvetet som noen sikkert også vil si på grunn av et ganske utagerende uteliv).

Kulinarisk løft for Phuket
Floyd's Brasserie ga matbordets gleder et ytterligere løft da konseptet ankom Phuket. Burasari Resort som restauranten tilhører ble raskt et møtested for matelskere verden over. Thailand er på mange måter perfekt til Floyds stil. Her er omgivelsene sjarmerende og servicen imøtekommende og vennlig. Floyd's ble av Thailand Tatler verdiget en plass på kåringen av landets beste restauranter i 2008.

Med Misty's Bar kan du også nyte en drink under åpen himmel og gi Keith Floyd en vennlig tanke. Restauranten har som filosofi å tilby klassiske internasjonale retter inkludert de beste og naturligste lokale ingredienser. Kan vi friste med hummer fanget utenfor Phuket? Eller kanskje Sprøstekt and, fersk sjømat eller kanskje en Tournedos Rossini med Foie Gras?

Søndagsmat du aldri glemmer
Vil du ikke tilbringe en hel ettermiddag på en eksklusiv restaurant eller kanskje du reiser på budsjett? Det blir jo tross alt en kostbar middag, dog i Thailandsk målestokk. Vi foreslår at du alternativt reserverer bord for en søndagsbrunch utenom det vanlige. Da er det nemlig levende musikk i hagen og servering av østers, fersk pasta, europeiske oster, fantastiske desserter og mye mer.

Komme seg til Phuket
De aller fleste charterselskaper som arrangerer reiser til Thailand har Phuket på sin liste. Prisene varierer, men skal du reise i juleferien så må du bestille raskt. Her er det nemlig rift om billettene.

Sjekk priser på charterturer hos Reiseplaneten.

Du kan også fly rutefly til Bangkok og videre derfra med innenriksfly eller eventuelt tog eller buss. Phuket er Thailands største øy og en av de store turistmaskinene i landet.

Les mer om Thailand og reisemål i Thailand hos Reiseplaneten.

Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken