Gå til sidens hovedinnhold

Dette er en kirke

Moderne kirker trenger ikke å være kjedelige og upersonlige.

Gamle katedraler og kirker tiltrekker seg turister i et enormt antall og det er ikke få fotografier som blir tatt hvert eneste år av de største og mest kjente kirkebyggene. Men det er ikke slik at kirkene bare representerer fortidens prakt. Noen av de mest innovative og tidsriktige byggverkene i moderne tid er nemlig også kirker. De bør være like mye turistattraksjoner som de gamle katedralene. Her er våre favoritter:

Herz-Jesu-Kirche
Denne helt spesielle kirken finner du i München. Inngangspartiet er som å gå rett inn i Det nye testamentet. Sideveggene er bokpermene på en oppslått bok. Byggmaterialene er tre (lønn), stål og glass. Gjennomsiktige vegger gir et fascinerende lysbilde av bygningen. Adressen er Romanstrasse 6, arkitekter er Allmann, Sattler & Wappner.

Les mer om München hos Reiseplaneten.
Bestill din neste reise med Nettavisens reisesøk.

Donau City Kirche
I Wien finner du en sort kirke som gir assosiasjoner til en ost grunnet mengden av huller i veggene, som bidrar som lyskilde. Samtidig trekker kirken tankene til fremtiden grunnet bruken av rette linjer og en generelt «frekk» arkitektur. Om kvelden blir kirken utrolig vakker som følge av at lysene fra innsiden også lyser opp fasaden. Adressen er Donau-City-strase 2. Mannen bak bygget er Henz Tesar.

Finn reisetips om Wien hos Reiseplaneten.
Få gratis reiseguide om Wien her.

Tempelplassens kirke
Den mest besøkte moderne kirken i Helsingfors er såpass gammel som 40 år, men allikevel fascinerende i sin kombinasjon av det futuristiske og gammeldagse. Tempelplassens kirke sto ferdig i 1969 og den er hogget ut av berget, slik at den nederste delen er berg, og den øverste delen er grovt tilhoggede steinblokker. Lys kommer inn gjennom takvinduene og altertavlen er kun en revne i bergveggen. Du finner kirken ved Tempelberget. Arkitekter er Timo og Tuomo Suomalainen.

Finn reisetips om Helsingfors hos Reiseplaneten.
Få gratis reiseguide om Helsingfors her.

Chiesa di Dio Padre Misericordioso
Tor Tre Teste heter et boområde øst for Roma sentrum. Dette har ikke vært stedet for turister, men etter byggingen av kirken Chiesa di Dio Padre Misericordioso (The Jubilee Church) har bydelen nå fått sin store attraksjon. Et spektakulært bygg hvor symbolbruken er stor. Møbler og dekor spiller på Jesu Kristi kropp, mens bruk av vann symboliserer dåpen og kirkens vegger symboliserer treenigheten, for å nevne noe. Arkitektkontor var Richard Meier & Co. Adressen er Largo Terzo Millennio 8–9.

Finn reisetips om Roma hos Reiseplaneten.
Få gratis reiseguide om Roma hos Reiseplaneten.

Les flere reiseartikler på Nettavisen.no/reise.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken