*Nettavisen* Nyheter.

Klar for en lang ferie?

MANGE VIL HIT: Blir det for mange regndager, er nok denne stranden på Gran Canaria et sted i varmere strøk nordmenn vil fylle opp. Foto: flickr:jcorrius (Creative Commons)

Ikke sju dager, ikke 14 dager, men ...

... en Syden-tur på 71 dager til Gran Canaria. Sol og varme i store doser er det siste tilbudet fra den danske chartergiganten Spies.

Les også:Her er dine nye reisevaner

Første avgang er i dag, onsdag 14. oktober, og da er feriegjestene hjemme på julaften.

Norske «pionerer»
Selskapet reklamerer med at oppholdet ikke trenger å koste mer enn 250 danske kroner natten. 71 dager på et hotell med fem stjerner er prisen 610 per natt, til sammen 43.319 for hele oppholdet og da er flyreisen selvsagt inkludert. Det melder nettsiden Boarding.

- Velkommen etter, er kommentaren fra kommunikasjonsdirektør Lena Petersson i Star Tour.

Her hjemme i Norge har selskapet sendt kunder på langtidsferie til Kypros i mange år. Oppholdet kan vare fra 40 til 183 dager.

- Vi bruker sommerhotell, men opererer med et tilbud og aktiviteter som på en vanlig charterreise. Dette er også en pakkeløsning, men med mer hverdag, forklarer Petersson.

Et opphold trenger ikke koste mer enn en 1000-lapp i uken, ifølge kommunikasjonsdirektøren.

- 162 dager til Kypros, med avreise 19. oktober, koster 23.198 kroner. Det blir rundt 143 kroner dagen for flyreise og en leilighet.

Flere velger én uke
Frosne nordmenn er kanskje mer desperate etter å overvintre i varmere strøk enn danskene, men noe stort segment av kundemassen er ikke dette.

Tall fra Danmark viser at 77,2 prosent velger seg en charterferie på én uke, mens 21,6 slår til med to uker. I Norge er det nok nærmere 40 prosent som drar bort i to uker, mener Petersson.

Les også:Framtidens charter fikser du selv

Finn de beste prisene på rutefly, hotell og leiebil med Nettavisens reisesøk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.