RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kostymeløp og slangetemming

Foto: "Sus" cruz (Flickr/creative commons)
Det er ikke bare i Norge maimåned er begivenhetsrik. Sjekk de elleville festivalene her.

Vi er mange som elsker mai, kanskje mest fordi våren skal ha kommet til oss nord på kloden også. Mai har fått sitt navn etter den greske gudinnen Maia, som er å sammenligne med den romerske gudinnen for fruktbarhet, Bona Dea. Mai har en rekke merkedager og nær sagt hver eneste dag finnes det noe å feire. Vi kan raskt nevne 1. mai som er arbeidernes dag, 3. mai som er konstitusjonsdagen i Polen, 5. mai som er frihetsdagen i Nederland og barnas dag i Japan.

I Norge feires selvsagt nasjonaldagen med brask og bram den 17. mai og i Argentina feires mairevolusjonen den 25. mai. La oss også legge til at mai er måneden for Indianapolis 500 hvor alle bilgale i USA har sin store dag, Cannes har sin filmfestival og la oss for all del ikke glemme at Eurovision Song Contest avholdes i mai!

Noen av de mer underlige festivalene i mai er følgende:

Gærninger i Praha
1. mai arrangeres hvert år «Crazy Dayz» i vakre Praha. Stuntmenn fra fjern og nær møtes til vennskapelig kappestrid og ikke minst for å vise folk sine triks og kunnskaper. Dette er faktisk like spennende som det høres ut som. Stedet er Tesla Arena, som ligger på 419/1 Za elektrárnou. Her er biler, motorsykler og høy musikk.

Priser fra 89 kroner Oslo – Praha i mai. Finn din reise med Nettavisens reisesøk.

Osterullefestivalen i Cambridgeshire
3. mai arrangeres «The Stilton Cheese Rolling Festival» i Storbritannia. Denne festivalen er vel fortsatt kun et høydepunkt i Cambridgeshire, i motsetning til osteløpet i Gloucester, «The Cooper's Hill Cheese-Rolling and Wake», som er en begivenhet i hele Europa. Du vet der hvor en ost ruller ned en bratt bakke i en rasende fart. The Stilton Cheese Rolling Festival er «familieutgaven», og en grei begivenhet å få med seg hvis du er i London eller Nottingham, siden Gloucester-løpet visstnok er avlyst i 2010. London ligger 125 km sør for Stilton, mens Nottingham er 90 km nordvest for Stilton.

Se videofilm fra Osterullefestivalen hos Reiseplaneten.

Priser fra 25 kroner Oslo – London i mai. Finn din reise med Nettavisens reisesøk.

Slangefangerfestivalen i Cocullo
Er du en reptilelsker kan du ta turen til Cocullo i Italia den 6. mai. Da er det nemlig en festival for St. Domenico. Det spesielle er at slangefangere vil plassere en rekke ormer og slanger rundt statuen av nevnte St. Domenico. Hele poenget er visstnok hvor slangene kryper. Rundt halsen på den stakkars helgenen er et godt tegn, men kryper derimot slangene utover armene anses dette som mindre bra. St. Domenico var personen som voktet innbyggerne i Cocullo-området for slangebitt. Cocullo ligger 130 km rett øst for Roma, og du må gjerne stoppe her på veien til den flotte badebyen Pescara som har lange finkornede sandstrender langs Adriaterhavet.

Se en utrolig videofilm fra Cocullo hos Reiseplaneten.

Priser fra 209 kroner Oslo – Roma i mai. Finn din reise med Nettavisens reisesøk.

Glem alle andre gateløp
Det er nemlig Bay to Breakers i San Francisco som gjelder. Tidspunktet i år er 16. mai og flere enn 100.000 løpere deltar på et eller annet vis. Hvis du ikke vil delta er det gratis å se på. Løpet er knapt for langdistanse å regne, med sine 12 kilometer. Dette er et av verdens eldste organiserte løp. Det ble startet i 1912. Det er også et løp hvor fantasien ikke kjenner noen grenser når det gjelder påfunn, kostymer og annen moro når det gjelder de 98.000 som ikke er i kategorien «profesjonelle løpere». Oppmøte kl. 08:00 på suite 410, 600 Townsend Street.

Få en Bay to Breakers filmopplevelse hos Reiseplaneten.

Priser fra 2609 kroner Oslo – San Francisco i mai. Finn din reise med Nettavisens reisesøk .

Løpe på glødende kull
Du har kanskje ikke hørt om Langada? Det er ikke lange biten fra Thessaloniki. Den 21. til 23. mai arrangeres Anastenaria hvor såkalte Anastenardides hedrer St. Helena ved å danse til suggererende musikk før man går inn i en slags transe og begynner å gå på glødende kull. Det holder man gjerne på med til kullet har kjølnet. Siden blir det prosesser og fest. Noen arrangementer er lukket for turister, bare til din informasjon hvis du har fått lyst til å delta. Det å gå på glødende kull er for øvrig en gammel gresk tradisjon.

Les mer om Thessaloniki hos Reiseplaneten.

(Prissøket på flyreiser i denne artikkelen er gjort mandag 3. mai med reisesøket Momondo. Prisene gjelder en vei og skatter og avgifter kan i enkelte tilfeller komme i tillegg. Vær oppmerksom på at priser og tilgjengelighet kan endre seg)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere