Gå til sidens hovedinnhold

Kresne finansfolk får eget luksusfly

Men miljøvernere raser over British Airways' luftige stunt.

(LXUS.no) For enkelte er businessclass bare så altfor gement. Derfor sender British Airways nå børsmeglere og finansfolk på et spesialtilpasset luksusfly fra finansdistriktet The City i London og direkte til Wall Street i New York.

LES OGSÅ:
Utrolige flyplass-lounger
Byfolkets nye luksusdoning
Slik blir Bransons romreiser
Dette flyselskapet er kun for fiffen

Tidligere forsøk på å gjøre noe lignende, som med kun business-avgangene til Silverjet, MaxJet og EOS, har floppet fullstendig, men det har ikke tatt motet fra British Airways. Selskapet hevder nemlig at deres lave drivstoffutgifter vil gjøre dem mer konkurransedyktige enn tidligere business-aktører i luften.

Seng til alle

BA vil frakte bare 32 passasjerer i det ombyggede Airbus A318 - et fly som normalt ville hatt plass til 100. Ifølge Luxist skal fri internettilgang og senger til alle blåse nytt liv i de forretningsreisendes luksusdrømmer.

Flyet fra London vil mellomlande i Shannon i Irland for å fylle drivstoff, da London City Airport ikke er stor nok for et A318 med full tank. Tiden på bakken vil bli benyttet til å informere passasjerene om amerikansk immigrasjon og toll.

De billigste tur-retur-billettene koster fra 19.000 kroner, mens full fleks-billetter kan koste så mye som 50.000 kroner. Luksusruten vil ha to avganger daglig.

Får miljørefs

Selv om finansfolket kanskje gleder seg, er ikke miljøvernerne like begeistret. Miljøvernsorganisasjonen Plane Stupid har lovet en en massiv protest ved flyplassen i Canary Wharf før jomfruturen, etter at British Airways-sjefen Willie Walsh nylig lovet at selskapet ville gjøre sitt for å redusere klimautslipp.

Det ombyggede flyet betyr derimot at hver passasjer vil være ansvarlig for tre ganger så mye utslipp som ved en vanlig flyreise.

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021