*Nettavisen* Nyheter.

Legg juleferien til alpene

Foto: Crestock

Men du må være rask med å bestille.

05.12.09 12:20

Se for deg solrike dager, snøhvite bakker, kanefart, gode restauranter og en herlig avslappende atmosfære. Det kan du få dersom du legger juleferien til en av disse tre alpebyene. Men du må være rask for å finne ledige hotellrom.

Finn din neste reise med Nettavisens reisesøk.

St. Moritz for de luksussøkende
Hvis du foretrekker det elegante tar du turen til St. Moritz i Sveits. Den lille byen befinner seg 1856 meter over havet og byr på alt du forventer av en kjent skidestinasjon. Her finner du mer enn 200 nedfarter og nærmere 60 skiheiser. Vil du ta et avbrekk fra skikjøringen er det nok av andre aktiviteter, blant annet kanefart, isgolf, poloturneringer og selvsagt afterski.

St. Moritz har i skrivende stund flere ledige hotellrom mellom jul og nyttår. Et hotell med gode tilbakemeldinger er Soldanella Hotel St. Moritz beliggende i selve byen. Les mer om Soldanella Hotel på Hotelscombined.com.

Få gratis reiseguider her.

Komme seg til St. Moritz
Det er rimeligst og enklest å fly til Bergamo eller Milano i Italia. Ryanair flyr direkte til Bergamo fra Torp Sandefjord, mens en rekke flyselskaper tar deg til Milano. St. Moritz befinner seg kun ca. 15 mil fra Bergamo, og litt lenger fra Milano. Regn med i underkant av tre timers kjøring. Leiebil får du på flyplassen.

Et alternativ kan være å fly til Innsbruck i Østerrike som ligger ca. 19 mil fra St. Moritz. Zürich ligger ca. 20 mil unna, og det er faktisk mulig å fly herfra til en lokal flyplass i nærheten av St. Moritz som heter Samedan Airport. Men vi tror ikke du sparer hverken penger eller tid på dette.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: GIANCARLO CATTANEO

Priseksempel på flybilletter fra Torp til Bergamo:
23. - 27. desember: 548 kroner t/r
30. desember - 3. januar: 669 kroner t/r

(Søket er gjor fredag 4. desember med Nettavisens reisesøk. Vær oppmerksom på at priser og tilgjengelighet kan endre seg.)

Zermatt for naturelskeren
Zermatt er en utrolig vakker landsby der den ligger ved foten av majestetiske Matterhorn i Sveits. Nesten 40 topper over 4000 meter omkranser Zermatt.

Men det er mer enn vakker natur som tilbys skientuiastene. Her er cirka 313 kilometer med preparerte løyper, hundre nedfarter og mer enn 70 heiser. Uansett om du er nybegynner eller en svært dreven alpinist vil du finne en løype som passer deg.

Snøforholdene er så å si alltid gode i Zermatt, i tillegg byr landsbyen på flotte hoteller. Her har du som besøkende bra shoppingmuligheter og naturligvis restauranter med god mat, i tillegg til afterski-fester av høy kvalitet. Også Zermatt byr på kanefart for deg som vil ha litt ekstra julestemning.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Problemkind

Komme seg til Zermatt
Zermatt kommer du til ved å fly til Milano eller Bergamo. Milano ligger 21 mil fra Zermatt. Alternativt kan man fly til Geneve helt vest i Sveits, blant annet flyr Norwegian direkte hit. Geneve ligger 24 mil fra Zermatt.

Priseksempler på flybilletter fra Oslo til Geneve:
23. - 27. januar: 1889 kroner t/r (1 stopp)
30. desember - 3. januar: 2211 kroner t/r (1 stopp)

(Søket er gjor fredag 4. desember med Nettavisens reisesøk. Vær oppmerksom på at priser og tilgjengelighet kan endre seg.)

Les mer om reisemål i Sveits hos Reiseplaneten.

St. Anton for afterskifantastene
St Anton i Østerrike er viden kjent og tiltrekker seg entusiaster fra hele verden. Her er mer 250 kilometer løyper fordelt på 130 nedfarter og over 80 skiheiser. Du kan kjøre i velpreparerte løyper, i puddersnø eller freestyle-løyper. St. Anton yrer av liv i skisesongen og det finnes mange alternative aktiviteter for deg som ønsker å få en avveksling fra skikjøringen med litt tennis, svømming eller en tur på skøyter.

St. Anton er ypperlig for familier, men også for deg som liker afterski. Festene her er nemlig legendariske og starter som regel ved lunsj og varer til sent på kvelden.

Les mer om Østerrike hos Reiseplaneten.

Komme seg til St. Anton
St. Anton ligger ca. ti mil fra Innsbruck. Du flyr til Innsbruck med blant annet Austrian Airlines med mellomlanding i Wien.

Priseksempler på flybilletter fra Oslo til Innsbruck:
23. - 27. desember: 3571 kroner t/r (1 stopp)
30. desember - 3. januar: 4022 kroner t/r (1 stopp)

(Søket er gjor fredag 4. desember med Nettavisens reisesøk. Vær oppmerksom på at priser og tilgjengelighet kan endre seg.)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag