Gå til sidens hovedinnhold

En annerledes helg i London

Oppdag nye sider av storbyfavoritten.

London er en populær storby blant nordmenn. Hit reiser vi ofte for shopping og fotball. Men har du vært noen ganger i London så er det kanskje på tide å oppdage noe av alt det andre storbyen har å by på? Her får seks tips på noe du neppe har gjort i London tidligere.

Finn ditt neste storbybesøk med Nettavisens reisesøk.

På skøyter på Wembley
Denne vinteren har du muligheten å gå på skøyter i London. Wembley får nemlig Storbritannias lengste provisoriske skøytebane i perioden 6. desember til 3. januar. Ta med deg kjæresten, hele familien eller kanskje gutte- eller jentegjengen til Wembley og gå på skøyter rundt den kjente arenaen. Opplev Wembley Stadium på en helt annerledes måte. Her kan du gå på skøyter og slappe av med litt snacks og varm drikke mens du skuer ut over den imponerende lekegrinden til det engelske landslaget.

Publikum på BBC show
Visste du at du kan skaffe deg gratisbilletter til kjente tv-innspillinger i London? London er en av Europas største byer for film- og tv-produksjon. Hvis du vil se noen av de kjente BBC produksjonene på direkten kan du bli med som publikum på innspillingen. Billettene er som regel gratis eller koster noen få pund, men det lønner seg å være tidlig ute. En annerledes og morsom opplevelse. Kanskje ser du deg selv på TV når serien kommer på norsk fjernsyn. For mer informasjon se Applausestore.com.

Sjekk billetter til arrangementer i London.

Lær å lage Martini i London
Besøk Christophers Grill på 18 Wellington Street hvor det den andre mandagen i hver måned arrangeres et såkalt «Learn to mix a Martini class». Her får du med andre ord en nøye innføring i hvordan du skal lage ekte Martini. Kurset varer i en time og koster 12 pund.

Middag på en «power station»
Det å spise middag på en nedlagt kraftstasjon er helt klart ganske uvanlig når man skal nyte mat og drikke. Det nedlagte kraftanlegget har riktignok blitt omgjort til en restaurant, men man har sørget for å ikke dekke til for mye av de rustne rørene, og diverse jern og metall som henger og slenger rundt om i lokalet. Restauranten, eller konseptet om du vil, kalles for The Wapping Project. Menyen endres daglig, og etter måltidet kan du studere kunst i et minigalleri som hører til konseptet. Les mer på Thewappingproject.com.

Finn reisetips om London hos Reiseplaneten.

Roller Disco
Rulleskøytediskoteket har eksistert helt siden januar 2006, og det blir stadig mer populært. Konseptet går rett og slett ut på å danse med rulleskøyter på bena. Se for deg et helt vanlig stort dansegulv med en DJ som spiller musikk i det ene hjørnet, bar med alle rettigheter i et annet hjørne mens alle andre danser med rulleskøyter på bena midt på dansegulvet. Dette er virkeligheten på Roller Disco i King's Cross. Dersom du ønsker å prøve dette sammen med vennegjengen koster inngangsbilletten 10 pund på torsdager og 12.50 på fredager. Begge dager er åpningstiden fra 20:00 til 02:00.

Få tips om reisemål i Storbritannia hos Reiseplaneten.

Få motehjelp på Oxford Street
Midt i Londons kjente og populære handlegate Oxford Street, tilbyr butikkjeden Topshop gratis motehjelp. Moteekspertene, de såkalte «Topshop Style Adivsors» har alle ulik bakgrunn innenfor kreative yrker i motebransjen.

Tilbudet er forståelig nok svært populært og det er derfor helt nødvendig å forhåndsbestille flere måneder i forveien. En av de 43 moteekspertene som arbeider her noterer ned fakta om kundens ønsker. Spørsmålene som blir stilt er svært detaljerte, da det er viktig å vite hvilke produkter, størrelser, fasonger, former og farger kunden er ute etter. Kunden kan slappe av i VIP garderoben med gratis servering mens «Style-advisoren» går rundt for å finne et helt stativ med klær som kunden kan prøve. For mer informasjon se Topshop.com.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken