*Nettavisen* Nyheter.

Manchester - mer enn pub og fotball

Foto: Tim Green aka atoach (Flickr/creative commons)

Den engelske byen passer for de fleste, også for de som ikke liker fotball.

03.11.09 10:15

Manchester er sagnomsust på grunn av sitt store fotballag Manchester United. Byens renomè som fotballby blir ikke mindre nå som konkurrenten Manchester City ser ut til å ta steget opp til å bli et virkelig topplag i den engelske toppserien. Men Manchester er mye mer enn pubbesøk og fotball. Hvorfor ikke ta en storbyweekend her før nyttår?

For fotballbilletter og annet i Manchester besøk Reiseplaneten.

Englands beste uteliv?
For housefrelste har Manchester nær legendestatus som følge av byens historie som en virkelig pådriver innen clubsjangeren. For deg som er glad i musikk og uteliv er studentbyen Manchester et eldorado.

En virkelig hyggelig nyhet er at musikk- og kulturhuset Band on The Wall nå har reåpnet. Musikkscenene her var en hjørnesten på 1900-tallet for Manchester. Nå har det flotte Victorianske bygget fått en påtrengt oppussing og har et tettere og bedre program enn noen gang.

Nesten daglig er det livemusikk med kjente og dyktige artister i forskjellige sjangre. Kanskje finner du fremtidens Happy Mondays eller Oasis når du besøker byen? Adressen til Band on The Wall er 25 Swan Street. Les mer på Bandonthewall.org.

Priseksempler på flybilletter til Manchester tur/retur fra Oslo:
6. – 8. november:
654 kroner med Ryanair fra Sandefjord til Liverpool
2698 kroner med SAS fra Oslo til Manchester med et stopp.
13. – 15. november:
526 kroner med Ryanair fra Sandefjord til Liverpool
2054 kroner med SAS fra Oslo til Manchester (et stopp tur, nonstop retur)
23. -26. november (med fotballkamp):
496 kroner med Ryanair fra Sandefjord til Liverpool
1698 kroner med SAS direkte fra Oslo til Manchester
Fotballbilletter Manchester United vs. Besiktas, Champions League: fra cirka 400 kroner (38 pund) hos TicketMaster.co.uk.

(Søket er gjort mandag 2. november med Nettavisens reisesøk. Vær oppmerksom på at priser og tilgjengelighet kan endre seg).

Manchesters Chinatown
Sørvest for Piccadilly Gardens finner du etter sigende Englands største Chinatown. Inngangsportalen er stor og fargerik med utskjæringer av drager og demoner, og innenfor finner du hundrevis av kinesiske restauranter i tillegg til røkelsesfylte pagoder, asiatiske supermarkeder med eksotiske varer, helsekostbutikker med urter og ginseng og skilt med kinesiske skrifttegn. Er du glad i kinamat så spiser du det her.

Kontinentalt julemarked
Rundt Central Albert og St. Ann's Square arrangeres det kontinentalt julemarked i november (åpner 15. november) og desember. Her får du servert schnitzel, handle hollandske blomsterløker og skåler i glühwein. Julemarkedtradisjonen er sterkere i en del engelske byer enn man skulle tro, og til tross for lite snø er det riktig så koselig. Dessuten er veien til en pub etter besøket alltid kort.

Se fotogalleri om Manchester hos Reiseplaneten.

4 ting du må få med deg i Manchester
Er du likevel den som vil få med deg en fotballkamp gjør du klokt i å få tak i dette i god tid før avreise. Siden byen har to storlag, er det kamper hver uke. Avstanden er også kort til Liverpool med sine fotballag.

Manchester Arndale Market
Markedet ligger i High Street med inngang fra vinterhagen til Manchester Arndale. Her finner du ikke det vanlige bruktutbudet, men kvalitetsvarer og ikke minst en stor mathall med spesialretter fra land som Brasil, Kina, Hellas, India og Italia for å nevne noen. Du kan også handle sko, klær, smykker, blomster og teknologiprodukter. Åpent hele uken fra 09:00 til 18:00, men 11:00 til 17:00 på søndager.

Manchester Cathedral
Ta turen inn i Manchester Cathedral. Katedralen, som er fra 1200-tallet og ligger i Deansgate, har Englands bredeste midtskip og et innvendig tretak med vakre utskjæringer. Går du opp den klaustrofobiske vindeltrappa til tårnet, har du en flott utsikt over Manchester. Gratis adgang og åpent fra klokken 08:00 daglig. Katedralen stenger klokken 19:00 på hverdager og 17:00 på lørdager.

Manchester Museum
Avsett noen timer til Manchester Museum. Museet ligger på universitetsområdet og har en utstilling som teller mer enn seks millioner gjenstander fra hele verden. Stoltheten er et nesten komplett skjelett av en Tyrannosaurus Rex, oppbygd i løpende positur. Åpent tirsdag til lørdag fra 10:00 til 17:00, søndag og mandag fra 11:00 til 16:00.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Clar@bell

Les mer om attraksjoner i Manchester hos Reiseplaneten.

Komme seg til Manchester
Med SAS kan du fly direkte fra Norge til Manchester. Billetter kan fås fra cirka 1500 kroner inkludert flyplassavgifter hvis du er litt fleksibel på dato. Flyturen tar cirka to timer. Alternativt tar du fly med mellomlanding i for eksempel Amsterdam eller København, eller fly direkte fra Torp Sandefjord til Liverpool med Ryan Air. Da kan du få billetter fra noen få hundrelapper, men husk at Liverpools John Lennon Airport ligger en drøy times reise, seks mil, fra Manchester sentrum, og Ryan Air lander sent på kvelden. Ryan Air har imidlertid busstransport fra flyplassen i Liverpool til Manchester sentrum.

Få gratis reiseguide om Manchester hos Reiseplaneten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.