Gå til sidens hovedinnhold

Her spiser du best i Roma

Den italienske hovedstaden er perfekt for deg som er glad i mat og drikke.

Det å finne den perfekte ristorante, trattoria, osteria eller pizzeria er imidlertid ikke så enkelt. For også i den evige stad finnes både turistfeller og spisesteder med dårlig kvalitet. Ved hjelp av verdens mest prestisjetunge reisemagasin Condé Nast Traveller har vi her funnet fram til noen helt spesielle spisesteder i Roma. Ikke bare har de mat av ypperste kvalitet, men deres beliggenhet, historie og stil gjør disse restaurantene til noe helt spesielt. Det er på disse du spiser best i Roma.

Primo
Bydelen Pigmeto ligger cirka 2,5 kilometer sørøst for Stazione Termini og er ikke den delen norske turister oftest tar turen når de besøker Roma. Men nå har bydelens smale gater blitt in igjen. Inneklemt mellom trafikkårene Via Prenestina og Via Casilina ligger et område av Roma hvor du finner flere gode og trendy restauranter. Ikke minst en «wharehouse-chic» trattoria med navn Primo. Stilige servitører i jeans og stripete T-skjorter byr på mat og vin fra øverste hylle. Frister tunfisk med friggitelli og basilikum eller bakt ansjos med artisjokker? Eller en dessert med karamelliserte pærer og balsamicoeddik? Her får ganen virkelig testet spennende smaker.

Adressen er Via del Pigneto 46, sørøst for sentrum. Stengt mandager. Ring +39 06 701 3827 for reservering. Sjekk hjemmesiden her.

Få reisetips om Roma hos Reiseplaneten.

Ristorante Baby
Velkommen til en ordentlig gourmet-ristorante, som for øvrig er utposten til den svært berømte restauranten Don Alfonso i Sorrento på Amalfi-kysten. Denne romerske lillebroren blir passet godt på, og selveste chef Alfonso eller hans sønn kommer hit regelmessig. Dette gir Napolitanske influenser, som ravioli fylt med saueost, og kyllingbryst med kakaopulver og en klatt aprikossyltetøy. Det er ikke få som hevder dette er Romas beste restaurant. Men regn med minst 1200 kroner for maten før drikken kommer på bordet.

Adressen er Via Ulisse Aldrovandi 15, en gate som ligger rett nord for den kjente parken Villa Borghese. Stengt mandager.

La Pergola
Det er minst to ting som er spesielt med La Pergola utover det at den serverer fantastisk mat, har ganske så stive priser og tre Michelin-stjerner. For det første har den tysk chef, noe den har hatt siden 1994. Heinz Beck har overbevist romerne om at byens beste kjøkkensjef faktisk er en utlending. Det andre er at La Pergola er en hotellrestaurant, og den mange hevder er den beste hotellrestauranten i Italia. Hotellet er for øvrig Rome Cavalieri Hilton. Menyen endres fortløpende, men se ikke bort fra at det dukker opp ravioli med artisjokker i en saus med reker og mulle. Vinkartet er for øvrig omtrent som et leksikon over all verdens kvalitetsvin. Og har du råd bestiller du Gran Dessert!

Adressen er Via Alberto Cadlolo 101 som er nordvest i Roma, cirka 500 meter øst for metrostasjonen Balduina. Kun åpen om kveldene og stengt søndager og mandager.

Les om attraksjoner i Roma hos Reiseplaneten.

Antico Arco
Det er ikke mange restauranter i Roma som åpnet på 1990-tallet og fortsatt har glansen i behold. Det har imidlertid Antico Arco. Her følges «slow food»-konseptet fullt ut, og maten er tilberedt fra bunn av etter gamle tradisjonelle metoder. Risotto al Castelmagno con riduzione di Nebbiolo er en av signaturrettene til restauranten. Det følges gjerne opp av en secondi som inkluderer fisk eller kjøtt. Og du har antakelig aldri smakt maken til tiramisu som her. Laget med hvit sjokolade! Bord bør reserveres minst tre dager på forhånd. Prisene er relativt sett meget hyggelige.

Adressen er Piazzale Aurelio 7 mellom Trastevere og parken Villa Doria Pamphij. Ring +39 06 581 5274 for bordreservering.

Finn reisemål i Italia hos Reiseplaneten.

Pizzeria La Gatta Mangiona
En pizzeria er nødvendigvis ikke det samme som en annen pizzeria. Og dette gjelder i sannhet for La Gatta Mangiona. Det er nemlig gourmetversjonen til verdens pizzeriaer. Restauranten bruker kun produkter av høyeste kvalitet som topping på pizzaen, og både dyktighet, kjærlighet og tålmodighet ligger til grunn for å få pizzabunnen sprø på utsiden og luftig og lett på innsiden. Forsøk pizza dello zio med tomat, ansjos og bøffelmozzarella. Du får også pastaretter her og mer enn 60 ølsorter og en bra vinmeny.

Adressen er Via Federico Ozanam 30, som befinner seg rett sør for parken Villa Doria Pamphilj og sørvest for bydelen Trastevere. Restauranten er åpen alle ettermiddager og kvelder i uken.

Last ned gratis reiseguide hos Reiseplaneten.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken