*Nettavisen* Nyheter.

Nå kan du få drømmejobben i Australia

Foto: Crestock

Eventyrlysten og glad i vin?

Det siste året har en rekke «drømmejobber» blitt utlyst som nyheter i mediene både i Norge og internasjonalt. Først ut var jobben som «øypasser» i Australia, tidligere i høst kunne en nordmann bli pubekspert i England og i oktober søkte thailandske turistmyndigheter etter norske par til en drømmeferie.

Denne gangen er det det australske vinhuset Lindemans som søker etter en norsk vinmaker som får følge livet på et av Australias største og eldste vinhus.

– Å få prøve seg som vinmaker er en sjelden mulighet, og kan bidra til å utvikle et nytt talent i bransjen. Vedkommende kan få en kick start på en karriere innenfor vinmiljøet, sier Ken Canaiolo Engebretsen, leder for Norsk Sommelier Utdannelse, i en pressemelding.

Sammen med Martin Tobiasson, som er Norgessjef for Lindemans, skal Engebretsen kåre den heldige vinneren.

Artikkelen fortsetter under bildet

Klikk på bildet for å forstørre.

Vinhuset Lindemans ønsker en norsk vinmaker til sitt anlegg i Australia. Den heldige vinneren får tilbringe iskalde februar blant solfylte vinranker. Kvalifikasjoner? Kun eventyrlyst og en kjærlighet for vin.


Druetråkking og flasketapping
Alle interesserte kan klikke seg på sidene til Norsk Sommelier Utdannelse www.vinkelneren.no for å søke. De beste søkerne plukkes ut til en endelig finale, som avholdes i Oslo i slutten av november. Her må finalistene konkurrere innenfor «klassiske vingrener» som druetråkking og flasketapping.

– Eventyrlyst og genuin interesse for vin står sterkere enn kunnskap når vi velger ut finalistene. Det er motivasjonen vi ser etter, kunnskapen tilegner man seg på vingården, sier Tobiasson.

Vinneren skal bidra til vinproduksjonen og må regne med travle dager. Men selv om oppholdet, ifølge Tobiasson, ikke alltid vil være en dans på druer, blir belønningen ekstra tid til å utforske det eksotiske kontinentet.

Ut å reise? Finn de beste prisene på fly, hotell og leiebil med Nettavisens reisesøk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.