*Nettavisen* Nyheter.

Nå starter alpinsesongen

Foto: Crestock.com

Se hvor du kan reise for høstens ultimate skiopplevelser.

Du behøver ikke nødvendigvis vente til jul med å pakke alpinutstyret eller snøbrettet for å sette veien til Mellom-Europa. Det er fint mulig å ha det gøy på snø allerede nå. Så start jakten etter billige flybilletter og reis så raskt som mulig.

Finn flybilletter, hotell og leiebil med Nettavisens reisesøk.

Verden rundt på ski
Mount Buller i Australia kan på grunn av kalde antarktiske vinder by på 80 kilometer med preparerte bakker i skrivende stund. Anlegget ligger 250 kilometer fra Melbourne. Men vi har forståelse for at dette ikke er en ad-hoc tur du bestemmer deg for i kveld.

Få gratis reiseguider her.

I kategorien for skiturer du ikke planlegger ad-hoc hører nok Sør-Amerika også inn under. Men her har du også alpinanlegg som er snøsikre utenom vår normale sesong. Vi kan raskt nevne Antuco i Chile som ligger på 3000 meters høyde og Caviahue i Andesfjellene i Argentina.

Men også skisesongen i Europa har startet:

Zermatt i Sveits
Men du behøver ikke reise lange flyturer oversjøisk for å oppleve ski og afterski. Zermatt i Sveits er kanskje det beste høstskistedet i vår verdensdel. En årsak er naturlig nok skistedets beliggenhet, med en høyde over havet som få andre kan konkurrere mot. Det er i dette området du finner mektige Matterhorn (4.478 m.o.h.). Du kan komme deg hit på egen hånd ved å fly til Milano, (210 kilometer fra Zermatt), Genève, (240 kilometer), eller til Zürich, (260 kilometer).

Les mer om Genève hos Reiseplaneten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: kalandrakasHintertux og Sölden i Østerrike

Få steder i Europa er mer snøsikkert enn Hintertux. Tidlig på sesongen er bakken imidlertid kun åpen mellom 08:00 og 14:00. Fly til Innsbruck, cirka 90 kilometers biltur unna Hintertux. Innsbruck benyttes gjerne som utgangspunkt hvis du heller velger Sölden. Avstanden mellom Innsbruck og Sölden er 85 kilometer og det meldes nå at værprognosene sier snø i oktober. Sölden arrangerer faktisk verdenscupåpningen på isbreen Rettenbach allerede 24. og 25. oktober i år.

Vinn flybilletter med Austrian i vår reisequiz.

Tignes, Frankrike
La Grande Motte-isbreen ved Tingnes i Frankrike har mange fans. Både på grunn av snøsikre løyper og for et rungende afterskimiljø. Tignes finner du nær kjente Val-dilsère og 150 kilometer fra Torino i Italia. Alternativt flyr du til Genève. Da blir bilturen på 220 kilometer.

Les mer om Frankrike hos Reiseplaneten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.