New Yorks irske party

VERDENS STØRSTE: New York har verdens største St. Patrick's-feiring med over to millioner deltagere.

VERDENS STØRSTE: New York har verdens største St. Patrick's-feiring med over to millioner deltagere. Foto: Peter Foley (EPA/Scanpix)

Det går vilt for seg når irene inntar gatene på Manhattan.

12.03.09 16:00

Mars og april er absolutt årstiden for et besøk til New York hvis du er glad i parader, festivaler og store arrangementer.

New York og St. Patrick's Day
Det mest kjente arrangementet er St. Patrikcs Day, og det representerer også New Yorks største gateparade. Den 17. mars feirer nemlig irske emigranter og deres etterkommere over hele verden seg selv og sitt moderland. Regn med at New York farges grønn - med parader, irsk mat og drikke, musikk og fest. Paraden starter klokken 08:30 ved 44th Street/5th Avenue og går nordover før den tar av østover mot 3rd Avenue. Les mer på St.-patricks-day.com.

Menn i skjørt
Rekker du ikke å komme deg til New York til St. Patricks Day har du mulighet til nok et stort arrangement noen dager senere. For den 4. april 2009 avholdes Tartan Day. Hvis du ikke vet hva tartan er, så kan vi fortelle deg at det er rutemønstret ullstoff, jf. stoffet i en skotsk kilt. Det er en opplevelse å se tusenvis av menn kledt i kilt og blå trøyer hamrende løs på sine trommer eller blåsende i sekkepiper. Fra kl. 1400 kan du se opp til titusen trommeslagere og sekkepipeblåsere langs 6th Avenue.

Flere menn i skjørt
Hvert år i slutten av juni avholdes New Yorks store homoparade, New York City Pride. Regn med 250.000 deltakere paradere nedover den eksklusive shoppinggaten 5th Avenue. Paraden er et utrolig fargerikt skue og enorme folkemengder følger paraden og lar seg underholde av de kreative deltakernes klesdrakt og påfunn.

Fly til New York er rimelig nå!
Kombinerer du flyselskap er det mulig å få fly tur og retur New York for ca. 4200 kroner i månedsskiftet mars og april fra Oslo og Gardermoen. Vi har blant annet sett på kombinasjonen av United Airlines via München og SAS via København.

Søk etter rimelige reiser til New York hos Reiseplaneten.

Andre parader i New York
Uavhengigshetsdagen for Hellas - Parade

Sent i mars holdes en parade for uavhengighetsdagen til Hellas. Paraden er mindre enn St. Patricsday, men om mulig enda mer patriotisk. Ikke bli forundret om du møter de greske guder langs 62nd. Street og 5th. Avenue.

Påskeparaden
Har du lyst til å se amerikanerne kle seg ut for å feire påske eller la barna delta i eggeløp og andre påskeaktiviteter så er påskeparaden fra Central Park ned til Rockefeller Center et arrangement for deg.

Martin Luther King Jr Parade
Med Obama som president vil mest sannsynlig Martin Luther King Jr Paraden bli større enn på svært lenge. Paraden går langs 5th Avenue og viser sin ære til Luther King Jr arbeid for sivile rettigheter og Afro-Amerikanernes innsats i militæret.

Puerto Rican Day Parade
Den andre søndagen i juni foregår den største Puerto Rico-feiringen i New York. Regn med masse musikk og dansende mennesker hele veien mellom 44th Street og 86th Street på 5th Avenue. Les mer her på nationalpuertoricanparade.org.

Havfrueparaden
Den første lørdagen etter 21 juni holdes en helt spesiell parade, nemlig Havfrueparaden. Møt vannguden Neptun og mange havfruer ned Coney Island for at de skal kaste frukt i havet.

Se videofilmer fra parader i New York hos Reiseplaneten.
Få gratis reiseguide om New York hos Reiseplaneten.
Få gratis reiseguide til flere destinasjoner her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Reise

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag