Norges flotteste sommerhotell

Foto: hotelnorge.no

Stem på din favoritt og vinn spaweekend!

09.07.10 09:58

Drømmen om den perfekte sommerferien lever i beste velgående, og noe av det viktigste er å velge riktig sted å tilbringe den.

Mange norske hoteller jobber hardt for å leve opp til sine gjesters skyhøye forventninger om å nyte sommeren over alle somre, men hvor lykkes de aller best?

Beliggenheten må selvsagt være god, stedet skal ha masse sjarm, et godt vertskap, god mat og ikke minst muligheter til å utnytte naturen rundt til lands og/eller til vanns.

På denne bakgrunn har vi funnet frem til noen av våre norske sommerhotellfavoritter, der du ikke bare får en flott opplevelse ute i det fri, men også et opphold innendørs som kompletterer forestillingen om den perfekte sommeren.

Men dette er bare noen forslag. Vi vil vite hvilket norsk hotell som er DIN sommerfavoritt og hvorfor?

I samarbeid med Reiser & ferie og dere lesere kårer vi landets flotteste sommerhotell. Nedenfor finner du en liste med 10 forslag du kan stemme på, men send gjerne inn andre kandidater.

SE FLERE HOTELLFORSLAG HOS REISER & FERIE

Send ditt forslag med begrunnelse til konkurranse@reiserogferie.no innen 1. august 2010 så er du med! Du kan også komme med ditt bidrag via Reiser & feries Facebook-gruppe.

Vi plukker en vinner som får et weekendopphold for to personer i standard dobbeltrom fra fredag til søndag, på spahotellet Farris Bad på bystranda i Larvik. Oppholdet inkluderer frokost, inngang i spa, badekåpe, tøfler, og forfriskninger. Spa-deg-selv behandlingen Veien til velvære er også inkludert for begge under oppholdet.

10 norske sommerhoteller:

1. Hotel Norge, Lillesand: En klassiker som ligger midt i en av Norges vakreste småbyer. Hotellet minner mye om slik Lillesand fremsto på 1700 og 1800-tallet. I 1992 overtok familien Taranger driften av Hotel Norge, og de tilbakeførte både eksteriør og interiør til tiden rundt 1890. Et besøk her er med andre ord som en liten tidsreise, tilbake til seilskutetiden, samtidig som etablissementet inneholder alle moderne bekvemmeligheter.

2. Englegaard, Tvedestrand: Céline Thommesen forelsket seg i et falleferdig hus langs E18 i den grad at hun kjøpte det. Siden har hun gjort det om til et helt spesielt overnattingssted, som åpnet i 2007. Her er det 69 rom med få rette vinkler, men plenty hjertevarme og myke dyner. Samt et vertskap som vet å skru på den rette stemningen.

3. Union Hotell, Øye: Dette hotellet ble bygget på slutten av 1800-tallet for å imøtekomme europeiske aristokraters krav til kvalitet. En rekke av datidens kongelige var innom, ikke minst for å nyte de fantastiske omgivelsene i Hjørundfjorden, men også hotellets helt spesielle atmosfære.

4. Sola Strand Hotel, Sola: Med sin beliggenhet nesten rett på den billedskjønne Solastranda utenfor Stavanger er det kanskje dette hotellet som i størst grad tar opp i seg det de fleste av oss forbinder med et sommerhotell: Nærheten til havet, silkemyk sand og et usedvanlig trivelig innemiljø.

5. Prestegården, Vigmostad: Tilbaketrukket fra havet nord for Lindesnes ligger Prestegården vakkert til mellom grønnkledde åser langs elva Audna. Det er en sakral stemning innenfor husveggen, som forsterkes av den mektige naturen utenfor.

REISER & FERIE HAR OGSÅ KÅRET NORGES BESTE RASTEPLASSER

6. Repvåg Fjordhotell & Rorbusenter, Finnmark: For den fiskeinteresserte er det himmelriket å komme til Repvåg og den mektige Porsangerfjorden, Norges nest største. Her har mennesker i generasjoner høstet av havet, men hotellet er også et ypperlig utgangspunkt for andre gjøremål i området.

7. Hamna rorbuer, Å: Har du ikke opplevd Å har du ikke opplevd Lofoten. Helt ytterst i arkipelet ligger dette spesielle fiskeværet, som er betydelig rustet opp de senere årene. Ved å bo i rorbu lever du tett på en tradisjon som fremdeles føles levende.

8. Sommarøy Arctic Hotel, Sommarøy: Bygget i tradisjonell nordnorsk kyststil består hotellet blant annet av flere naustbuer, som forsterker den kystnære følelsen. Her er det i tillegg vedfyrt badstue og utendørs badestamp, som er utmerket etter en dag ute på det mektige havet.

9. Hoel Gård, Ringsaker: Vil du bo herskapelig er dette stedet for deg, herlig beliggende ytterst på Nes-halvøya ved Mjøsas bredd. Selve gården har aner tilbake til begynnelsen av 1700-tallet, men Hoel er nevnt allerede i skrifter fra 1200-tallet.

10. Kviknes Hotel, Balestrand: Bygget i klassisk sveitserstil er dette et av Norges mest markante sommerhoteller. Prominente gjester som Keiser Wilhelm II av Tyskland var ofte på besøk, i tillegg til presidenter, statsministre og filmstjerner.

FLERE SOMMERHOTELLHOS REISER & FERIE

Send ditt forslag med begrunnelse til konkurranse@reiserogferie.no innen 1. august.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.