Gå til sidens hovedinnhold

Erotisk festival og elefantfotball

Se hva som skjer i verden i november.

November kommer av latinske novem og betyr ni. Som du vet, er ikke november lenger den 9. måneden, men nummer 11. Allehelgensdag er den 1. november og feires i en rekke land. I den norske kirken er dagen en bevegelig helligdag som feires første søndag i november.

En av de mest kjente feiringene i november er thanksgiving i USA. Thanksgiving feires den fjerde torsdagen i måneden. Skottland feirer sin store dag, St. Andrews Day 30. november. St. Andrews Day er Skottlands offisielle nasjonaldag.

Vi har kikket litt på de helt spesielle festivalene og arrangementene i november og gir deg her et utvalg av noen spennende utgaver du kan besøke i løpet av måneden.

De beste prisene på flybilletter finner du med Nettavisens reisesøk.

De store menns festival
Stedet hvor kraftige homofile menn møtes til et av Europas største events i sitt slag, er Belgias hovedstad Brussel. Så tilhører du denne gruppen av mennesker så hvorfor ikke ta turen til Brussel i perioden 4. november til 9. november? Vi tror nok ikke du har opplevd maken til festival noen gang. Les mer på ebmc.biggerworld.com.

Få reisetips om Brussel hos Reiseplaneten.
Få gratis reiseguide om Brussel.

VM i stein, saks og papir
Tar du turen til Toronto i Canada den 14. november kommer du til det årlige verdensmesterskapet i stein, saks og papir. Arrangementet avholdes på Steam Whistle Brewing, nærmere bestemt 255 The Roundhouse, Bremner Boulevard, og det koster 12 kanadiske dollar å se på og 40 dollar for å delta. Du kan faktisk vinne 10.000 dollar hvis du står igjen som seiersherre. Les mer på Worldrps.com.

Julenisseparaden
La julen starte tidlig i år. Dagen etter stein, saks, papir-VM arrangerer Toronto sin årlige Santa Claus Parade. Gaten hvor fantasifulle sleder ruller i Torontos gater, med tusenvis av barn og voksne i glade forkledninger som storøyde tilskuere, er først og fremst i og rundt gaten Bloor St. West. Paraden har en hundreårig historie og inkluderer dessuten mange klovner som underholder barna som ser på paraden. Les mer på Thesantaclausparade.org.

Les mer om Canada hos Reiseplaneten.

Gioco dell'Oca, Mirano
Den 14. og 15. november er det i Mirano i Italia, en årlig kappestrid mellom byens nabolag. Seks lag kjemper om å vinne en gigantisk stigespillkonkurranse. Brettspillet overføres til virkeligheten og deltakerne må kjempe seg over alle slags hindringer, inkludert å klatre opp i stiger og hoppe over gjess.

Gioco dell'Oca har aner fra sent 1500-tall, selv om det eldste brettspillet man har datert i Italia skriver seg fra 1640 og var etter sigende fra Venezia. Venezia ligger forresten kun snaue 30 kilometer fra Mirano. Les mer på Giocodelloca.it.

Få gratis reiseguide om Venezia hos Reiseplaneten.

Vertikal maraton
Høres et vertikal maraton bratt ut? Det er det også. Swissôtel Stamford inviterer nemlig til Swissôtel Vertical Marathon 2009 på sitt hotell i Singapore. Dette er Sørøst-Asias høyeste hotell og ligger i 2. Stamford Road, og det er opp trappene i hotellet løpet foregår. Les mer på Swissotelverticalmarathon.com.

Hent fri reiseguide om Singapore.

Erotica-festival i London
London har erotikk i fokus i førjulstiden. Erotica heter utstillingen som foregår på Olympia Exhibition Centre's 20. november til 22. november. Så har du lyst på fetish-artikler, svært minimale badedrakter, latex-klær eller annet erotisk rekvisita, så er London stedet. Inngangspenger varierer mellom 200 og 300 kroner. Les mer på Erotica-uk.com.

Få tips om London hos Reiseplaneten.
Få gratis reiseguide om London her.

Elefantsamling i Surin
I Thailand æres elefanten som hellig, og nær sagt alle parker med respekt for seg selv har en elefant. Tar du turen til Surin, nordøst i Thailand i november, bør du få med deg elefantsamlingen i perioden 21. til 22. november. Se elefanter spille fotball, tautrekke og paradere pyntet på historisk manér. Det er også en opplevelse å stå opp tidlig om morgenen og se på morgenforingen av elefantene. Surin ligger 50 mil fra Bangkok. Mer informasjon om elefantsamlingen på Surins egen webside Surin.go.th.

Få tips om Thailand hos Reiseplaneten.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken