RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: - (SCANPIX)

Nytt gebyr fra Norwegian

Sist oppdatert:
Flyselskapet innfører gebyr for betaling av reisen.

Det nye gebyret ble innført med virkning fra onsdag. Lavprisflyselskapet tar seg nå betalt for at du betaler flyreisen med kredittkort.

40 ekstra kroner
Nå koster det 40 kroner ekstra per bestilling hvis passasjeren betaler med Eurocard, American Express eller andre kredittkort.

- Dette gebyret tar svært mange flyselskaper i Europa, sier Anne-Sissel Skånvik i Norwegian til Aftenposten.no.

Det nye gebyret kommer i tillegg til bagasjegebyr, gebyr for å reservere sete, navneendring og gebyr for å endre reisetidspunkt.

Bruk debetkort
Ifølge Norwegian skal gebyret dekke det beløpet kredittkortselskapene forlanger av Norwegian når noen kjøper reiser med deres kredittkort. Du kan unngå gebyret ved å bruke et såkalt debetkort. Et debetkort er et betalingskort hvor avregningen skjer fortløpende mot saldo på innehaverens konto. I Norge er BankAxept-kort og Visa-kort de vanligste av denne typen.

Ifølge avisen gjør gebyret at Norwegian rykker fram i klassen over de flyselskapene som legger til ekstra gebyrer på billettprisene sine. Ryanair skal fortsatt være «kongen av gebyrer». Nylig innførte selskapet gebyr for at den enkelte reisende skal sjekke inn på nett. Noe som er obligatorisk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere