RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Crestock

Opplev New York fra sofaen

Drøm deg bort eller lad opp til reisen med de beste New York-filmene.

New York er drømmebyen for mange. Og selv om det slett ikke er få nordmenn som har opplevd byen «live», så er det nok mange flere som fortsatt drømmer om å besøke verdensmetropolen. Hva er da bedre enn å få litt ekstra inspirasjon til reisen gjennom en god film som er spilt inn i «The Big Apple»?

En toppliste med filmer tatt opp i New York kunne selvsagt vært uendelig lang, og vi vet at gode filmer er utelatt i listen under. Men Reiseplaneten tar uansett sjansen på å gi deg en liste med anbefalte New York-filmer. Og vi er rimelig sikre at alle skulle kunne finne en film de liker, uansett hva slags sjanger man sverger til.

Woody Allen
Det er ikke mulig å ta med en liste om New York-filmer og utelate Woody Allen. Og man kunne kanskje like gjerne tatt med andre filmer fra Mr Allan enn «Manhattan» og «Hanna and Her Sisters». «Manhattan» er en hyllest til byens skyline og man forstår at mannen er glad i sin by, og denne filmen er kanskje mer en hyllest til New York enn «Hanna and Her Sisters». Men sistnevnte viser så flott forskjellen mellom folk fra New York og Los Angeles . Skuespillere er blant annet Woody Allen og Mia Farrow.

Priseksempler på fly Oslo – New York fra Momondo:
7. – 14. mai: 4280 kroner t/r
15. – 22. mai: 4154 kroner t/r
23. – 30. mai: 4248 kroner t/r

(Prissøket er gjort fredag 23. april med reisesøket Momondo. Vær oppmerksom på at priser og tilgjengelighet kan endre seg)

«When Harry Met Sally»
Denne filmen er jo kjent mest for sin orgasmeimitasjon på Katz's Deli som du finner ved 205 East Houston Street. Men faktum er at filmen viser mer av New York enn denne restauranten som også er benyttet i flere andre filmer. Ikke minst formidler filmen noe av det romantiske ved New York City. Så lei filmen «When Harry Met Sally» og sjekk ut typiske New York-diners og bli kjent med områder hvor folk faktisk bor i denne store byen. Skuespillere er blant annet Meg Ryan og Billy Crystal.

Se klipp fra orgasmescenen fra Katz's Deli hos Reiseplaneten.

«Do the Right Thing»
Bli kjent med Brooklyn i en fantastisk film. Her vises Brooklyn som en smeltedigel av kulturer, klasser og etnisitet. Du vil virkelig forstå hvilken storbypuls New York besitter. Og ikke minst blir du kjent med Bedford-Stuyvesant som er et av de eldste nabolagene i Brooklyn. Og med Public Enemy som filmmusikk forstår vi at filmen var så tidsriktig som det gikk an i 1989.

«Rosemary's Baby»
Her blir New York og Dakota Building åstedet for selveste Satans sønn. Mia Farrow har hovedrollen i denne skrekkfilmen fra 1968 og New York er ypperlig som kulisse for denne skumleste filmen på vår liste.

Få reisetips om New York hos Reiseplaneten.

«New York Stories»
Denne filmen består egentlig av tre filmer, som hver har New York som sentralt tema. Regissørene bak filmen er Martin Scorsese, Francis Ford Coppola og Woody Allen. Filmen har fått svært varierende kritikk, men få kan nekte for at New York City sjelden har fått maken til fokus i en og samme film.

Få gratis reiseguide om New York hos Reiseplaneten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere