RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opplev tusen og en natt

Foto: eryoni (Flickr/Creative commons)
Djemaa el Fna gir deg den ekte arabiske følelsen.

Om ikke Djemaa el Fna er vakkert, er torget stort nok og det er fullt av liv, nesten hele døgnet. Ja, faktisk er torget så fullstappet av attraksjoner at en stakkars tilreisende får så mange underlige opplevelser at man knapt klarer å fordøye dem. Turen til Marrakech og Djemaa el Fna vil gi deg minner for resten av livet.

Underholdning og mat
På Djemaa el Fna kan du hele dagen se gateartister underholde. Det være seg musikere, dansere, akrobater, slangetemmere eller alt mulig annet, bokstavelig talt. Det er både eksotisk og morsomt å høre historiefortellere som trekker til seg store folkemengder, eller barn med sine berberaper. Disse apene kommer gjerne fra Atlas-fjellene i Marokko og er av typen du kjenner fra Gibraltar. Fakirer er noe vi ellers assosierer med eventyrene fra tusen og en natt, men her finner du dem i levende live. Djemaa el Fna er ikke laget for oss turister, her på ett av Afrikas travleste markeder er det flest marokkanere å se.

Se videofilmer fra Marrakech og Djemaa el-Fna hos Reiseplaneten.

Mat i lange baner
De minst talentfulle underholderne kommer tidlig om formiddagen. De beste kommer senere, når det ikke er så varmt og det er flere handleglade voksne her. For om kvelden kommer nye folk til torget, færre barn og flere voksne. Det arrangeres boksekamper, du kan få trukket en tann eller vekslet penger. Også nye selgere dukker opp. Først og fremst for å selge deg mat, frukt og grønnsaker. Dette skjer nærmest umiddelbart etter at appelsinjuice-selgerne har pakket sammen for å ta kvelden. Turistene er ikke så tørste når varmen avtar. Men man blir sultne. Og på Djemaa el Fna kan du spise utmerket og billig fisk, kjøtt og vegetarmat. Pek på det du vil ha, og ikke mange sekundene etter har du retten i hendene, nystekt, kokt eller rå. Her som ellers i verden gjelder samme universale regel, der lokalbefolkningen spiser, er maten både god og billig.

Priseksempler på flyreise Oslo – Marrakech fra Momondo:
17. – 24. april: 1652 kroner t/r
24. april – 1. mai: 1652 kroner t/r
1. – 8. mai: 1852 kroner t/r

(Prissøket er gjort fredag 9. april med reisesøket Momondo. Vær oppmerksom på at priser og tilgjengelighet kan endre seg)

Det finnes ikke maken
Djemaa el Fna ligger i gamlebyen i Marrakech, Medina-kvarteret. Torget leder deg til smale sidegater og dessuten finner du byens kjente souker (markeder) her. Og som ikke det er nok, så er det mange cafeer og restauranter rundt torget. Torget er nemlig samlingsstedet og hjertet i Marrakech.

Best utsikt over torget får du nok fra takterrassen til Café de France. Og det er mye sannhet i det Robert Cunninghame-Graham skrev, mannen som i 1897 besøkte alle Marokkos store byer, at Marrakech tar tak i din sjel på samme måte som sanden omfavner ørkenbyen.

Les om attraksjoner i Marrakech hos Reiseplaneten.

Komme seg til Marrakech
Det er enkelt å komme seg til Marrakech. Norwegian har direkte flyginger hver lørdag, og stort hele april og mai kommer du tur og retur under to tusen kroner. Alternativt kan du kombinere en rekke andre flyselskaper, enten det nå er SAS eller Air France, komme deg til Marrakech hvilken som helst dag i uken. Du må imidlertid beregne minst en mellomlanding og noe høyere priser enn med Norwegian.

Få gratis reiseguide om Marrakech her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere