Gå til sidens hovedinnhold

Råbillige Oslo

Eurovision-festen braker snart løs i hovedstaden, men det behøver ikke bety at du må spandere deg blakk i Oslos gater. Her er Reiser & feries beste tips.

Det beste i livet er gratis, og det nest beste kan være temmelig billig. Vi bestemte oss for å knuse myten om at Oslo er en av verdens dyreste byer.

Enten du har tenkt deg til Melodi Grand Prix-finalen i mai, Øyafestivalen i august eller bare vil nyte bysommeren mest mulig, kan det fort kjennes i lommeboka. På liste etter liste ligger Oslo og vaker i toppen som en av verdens dyreste byer, men vår flotte hovedstad kan også nytes for en slikk og ingenting. Ikke minst om våren og sommeren.

Hypp på andre storbyopplevelser? Les VÅRENS 10 STORBYKUPP hos Reiser & ferie

I hvor mange hovedsteder har du for eksempel muligheten til øyhopping rett utenfor byhavna, eller nyte stille innsjøer i byens geografiske midtpunkt? Oslo står i en unik posisjon når det kommer til naturmuligheter, men er ikke tapt bak en vogn når det gjelder uteliv, shopping og kultur heller. Hotellprisene er beryktet, men du kan også sove godt og billig, for eksempel i et gammelt diakonissehus med stor hage mellom St. Hanshaugen og Sagene.

Vi har gått på skattejakt og vi fant, vi fant!

Få flere tips til billig overnatting, restauranter og vannhull hos Reiser & ferie

Gratis opplevelser
- Spill sandvolleyball for eksempel på Torshov ved Trikkestallen, ved Sognsvann eller ved Sinsen skole.
- Prøv deg på frisbeegolf på et av anleggene ved for eksempel Vigelandsanlegget, i Muselunden ved Sinsenkrysset eller på Ekebergsletta.
- Bohemen i Arbeidergata 2, sender Vålerengas kamper, internasjonale fotballkamper og amerikanske fotballkamper på storskjerm. Ekte Enga-stemning får du også på Vålerenga Vertshus i Hedmarksgata 1.
- Det finnes mange puber som har gratis konserter og quiz i ulike kategorier.
www.oslosurf.no
www.detskjerioslo.no
www.norgesquizforbund.no
- Under finalen i Eurovision Song Contest 2010 29. mai vil det bli folkefest på Rådhusplassen med storskjerm og masse liv for dem som ikke har råd til de dyre billettene.
- Få med deg det multikulturelle Oslo på Grønland og Tøyen og stikk innom Interkulturelt museum og se deres utstilling «Våre hellige rom», som tar for seg Oslos fem største religioner.
- Færderseilasen starter i år 11. juni, og er en spektakulær opplevelse. Tusenvis av båter setter ut fra Oslo og tar du med deg grill og grillmat ut på Nakholmen kan du sitte på og se båtene seile forbi.
- Gå tur på Vår frelsers gravlund og se gravene til berømtheter som Munch, Ibsen og Bjørnson, i tillegg til kjente politikere, komponister og krigshelter.
- 5. juni er det Musikkfest Oslo (tidligere Musikkens dag), og T-banestasjoner, gater og torg omgjøres til et eneste stort festivalområde. musikkfest.no
- Litteraturhuset er blitt en skikkelig snakkis og her er det flust av gratisarrangementer.
- Gå tur i det gamle arbeiderstrøket på Kampen. Sjarmerende trehus ligger tett i tett. Det samme gjør koselige kafeer, puber og butikker.

Last ned gratis OSLO-GUIDE

Billige opplevelser
- Dra på øyhopping i Oslofjorden på vanlig trikkebillett. Båter går fra Vippetangen hele dagen.
www.ruter.no
- Lag piknik i en av Oslos mange parker, på øyene, eller i marka. Vi vil særlig trekke fram Frognerparken, Sofienbergparken, Hovedøya, Gressholmen, Sognsvann og Bjørnsjøen ved Kikut som flotte destinasjoner.
- Lei en bysykkel og tråkk ut til strendene på Bygdøy. Få med deg noen av museene der ute i samme slengen.
- Kjøp billig kunsthåndverk, klær og duppedingser på markedene ved Blå og i Birkelunden hver søndag, eller under Vaterlandsbroa på Grønland hver lørdag.
- Lyst til å være publikum på et TV-show? En del programmer slipper inn folk gratis. Andre må du betale for.
NRK
TV2

Se Reiser & feries TRE MENYFORSLAG

Flere tips til NORGESFERIEN hos Reiser & ferie

Flere relevante artikler etter bildekarusellen

3259

Foto: Visit Oslo/Nancy Bundt, Kjersti Veel Krauss, Bjørn Moholdt, Linn Beate Harjo

Les også Reiser & feries artikkelROMAS BESTE PASTA

Les også Reiser & feries artikkelTA ØLRUNDEN I HELGA

Reklame

Vann plenen og potteplantene automatisk mens du er på ferie

Kommentarer til denne saken