Gå til sidens hovedinnhold

Her er verdens vakreste park

Nærmere 45 millioner har besøkt den.

Keukenhof er en av Nederlands største turistattraksjoner og har så langt i sin eksistens hatt nærmere 45 millioner besøkende. Og selv om mange kjenner Keukenhof som en turistattraksjon man bare må oppleve er nok mange nordmenn som fortsatt ikke er klar over denne perlen av en park. Men du må være rask skal du oppleve dette i 2009.

60 års jubileum
I år er det 60 år siden Keukenhof åpnet sine porter og knapt noe annet sted har det blitt tatt flere bilder enn her. Den turist som har glemt fotoapparatet på hotellet vil nok ikke tilgi sin forglemmelse med det første. For her er nemlig selv det faktum at Keukenhof er den største skulpturparken i Nederland noe som blir oversett når øynene blendes av millioner av blomster og viser seg i all sin prakt. Og du kan være trygg på at 60-års jubilanten feirer seg selv med fantastiske utstillinger og show.

15 kilometer gangvei
Parken har smått fantastiske 15 kilometer med gangveier, 7 inspirasjonshager, aktiviteter for barn, sykkelleie og mye annet. Årets store attraksjon er nok den store blomstermosaikken av frihetsgudinnen som står utenfor New York. Det går knapt en weekend uten et show, en konsert eller en temautstilling.

Se videofilm av Keukenhof hos Reiseplaneten.

Åpen kun 2 måneder i året
Keukenhof holder kun åpent om våren, i 2009 er perioden fra 19. mars til 21. mai. Hver dag i perioden er parken åpen fra 0800 til 1930. Så skal du kunne si at du har vært med på vårens vakreste eventyr så må du skaffe deg flybilletter ganske så raskt. Heldigvis er det nok av muligheter når det gjelder flybilletter til Amsterdam. KLM og SAS har daglige flyginger fra Oslo i tillegg til direkteflyginger fra flere andre norske flyplasser. Også Norwegian har flyginger nesten daglig til Amsterdam. Og i mai kan du finne flybilletter til mellom 1000 kroner og 1500 kroner tur og retur.

Sjekk billigste fly til Amsterdam.
Sjekk billigste hotell i Amsterdam.

Keukenhof i kombinasjon med Amsterdam
Keukenhof ligger ikke langt fra Amsterdam, i retning Den Haag i Am Lisse. Det går dessuten busser fra både Amsterdam sentrum (Leidseplein) og direkte fra flyplassen Schiphol. Fra Leidseplein/Museumplein tar du buss 370 eller 197 til flyplassen. Det går en buss omtrent hvert 10. minutt så ventetiden er kort. Fra Schiphol går buss 58 til Keukenhof hvert kvarter. På hjemmesiden til Keukenhof kan du kjøpe både bussbillett og inngangsbillett online. Prisen er cirka 160 kroner med rabatter for barn og pensjonister. (www.keukenhof.nl)

Få gratis reiseguide om Amsterdam her.

Reklame

Hev smaken på grillmaten på 1-2-3

Kommentarer til denne saken