RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: - (DNT Oslo og Omegn)

Påskeferien kan bli billig

Sist oppdatert:
Hytteliv i høytiden trenger ikke koste deg skjorta.

I tillegg garanterer flere av de billige tilbyderne for store naturopplevelser i påsken.

Grunneier leier ut
- Det forundrer meg at ikke flere kjenner til hyttene våre, sier Marit Holien, eiendomskonsulent hos Statskog, til Nettavisen.

Hun viser til at Norges største grunneier har over 60 hytter som leies ut for 400 kroner døgnet.

- Flere hytter er ledige hele eller deler av påsken. Det tyder vel på at dette fortsatt er et litt ukjent tilbud.

Enkel standard
Holien forteller at standarden på hyttene er enkel, men beliggenheten er garantert flott. Noen av hyttene har innlagt vann og strøm, mens de aller fleste har utedo.

De aller fleste hyttene ligger helt for seg selv, men veien er ofte brøytet helt fram til døren. Her finner du en oversikt over hyttene til Statskog.

Garanterer plass
- Vi kan by på flotte turer og mange fine hytter i høyfjellet, sier markedssjef Kari Merete Horne hos DNT Oslo og Omegn.

- For de som vil bo fast på en hytte, finnes det fortsatt ledig plasser enkelte steder. For de som vil gå fra hytte til hytte, kan vi garantere plass til alle.

Horne mener DNT kan være et rimelig alternativ i påskeferien.

- Det rimeligste tilbudet vi har er selvbetjente hytter, hvor det finnes proviant på hyttene. Her betaler du for overnatting og for det du forsyner deg av på matlageret, til sammen 250 til 300 kroner per døgn for voksne. På de betjente DNT-hyttene i høyfjellet koster det 640 kroner per person. Halv pris for barn, opplyser markedssjefen.

Disse prisene gjelder for medlemmer av DNT.

- Vi anbefaler at alle som bruker våre tilbud å bli medlem i Turistforeningen. Først og fremst for å støtte vårt arbeid med drift av hytter og merking av ruter. Det er også lavere priser på hyttene for våre medlemmer, og disse har også fortrinnsrett på plass, sier Horne.

DNTs hytter finner du her.

Gratis i byen
For de som ikke vil ha, eller trenger, mer snø og frisk fjelluft i påsken, så er ferie i storbyen et godt alternativ.

Her hjemme kan mange byer by på gratis underholdning. Både museer og galleri er innen rekkevidde, uten at det koster deg noen ting.

«Billig i Oslo» er en oversikt fra VisitOSLO.

Vil du ut av landet byr flyselskapene fortsatt på enkelte billigbilletter. Et enkelt søk hos Flybilligst.com viser at en billett fra Oslo til Berlin ikke trenger å koste mer enn noen hundrelapper.

Enveis til Syden
Gran Canaria for 200 kroner! Ving reklamerer på sine restplass-sider på nett, at en enveisbillett fra Torp selges for denne symbolske summen. Hva returen og hotelloppholdet på denne Kanariøya koster er en helt annen sak.

Ellers melder charterselskapene om godt belegg på Syden-turene denne påsken. Bare noen strøplasser er å oppdrive, men de nevnte restplassene kan være en løsning for etternølerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere