Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Perfekt by for påskeferie

SKI OG STRAND: Barcelona har sandstrender midt i byen, og skibakker kun en kort biltur unna.
SKI OG STRAND: Barcelona har sandstrender midt i byen, og skibakker kun en kort biltur unna. Foto: Miguel Riopa/Regien Paassen (AFP/Shutterstock)
Her kan du kombinere ski og badeliv.

Barcelona er et av våre absolutte favorittdestinasjoner. Til tross for at byen er full av turister så har den så mye å by på at vi bærer over med det. Planlegger du en reise til Barcelona fram mot påske behøver det ikke å bety at du legger skistøvlene på hylla. Kan du forresten tenke deg noe herligere enn å starte dagen med alpinutfoldelser i flotte skibakker, for så å avslutte ettermiddagen på strandpromenaden i Barcelona by med en velfortjent forfriskning i T-skjorta?

Se fotogalleri om Barcelona hos Reiseplaneten.

Vi har plukket ut noen gode skibakker mindre enn 2 timer unna Barcelona:

La Molina
Et kjent skisted som ligger 155 km nord for Barcelona, like ved grensen til Frankrike og cirka 60 km fra Andorra. La Molina frister med 6 svarte utfarter, 15 røde, 12 blå og 9 grønne. Totalt er det 50 km med nedfarter. Det er 16 skiheiser å veksle mellom. La Molina egner seg for alle typer utøvere, fra nybegynnere til eksperter.

Masella
Masella Ligger cirka 150 km fra Barcelona, like vest for La Molina. Skianlegget har 6 svarte, 14 røde, 17 blå og 7 grønne nedfarter. Totalt er det 61 km med løyper og anlegget byr på 13 skiheiser. Høyeste heis går til cirka 2500 meter over havet. Med nesten 700 snøkanoner behøver du normalt ikke være redd for at det ikke er snø her. Stedet er ypperlig for både øvede og nybegynnere innenfor ski og snowboard.

Vall de Núria
En litt mindre skiresort som ligger cirka 140 km nord for Barcelona, rett øst for La Molina. Den har 2 svarte, 3 røde, 4 blå og 3 grønne nedfarter. Anlegget har kun 4 heiser, men heiskapasiteten er stor. Anlegget har snøkanoner og er et ok anlegg for nybegynnere og øvede. Også muligheter for deg som vil kjøre snowboard.

Det er billig å leie bil i Spania og det finnes flere bilutleiestasjoner i selve Barcelona by og ved flyplassen. På flyplassen kan du hente bil fra klokken 0700 og levere innen midnatt. I Mars kan du få leiebil til cirka kr 500 for en dag.

Sjekk leiebilpriser i Barcelona hos Reiseplaneten.

Afterski i Barcelona
Nå er riktig nok været skiftende i Barcelona i mars, men er du heldig kan du få en riktig så fin ettermiddag på stranden. Og om du ikke bader, kan du nyte en drink langs strandpromenaden mens du nyter våren.

Barcelonas strender
Bystrendene i Barcelona ble renovert kraftig til Olympiaden i 1992 og i dag fremstår disse som noen av de beste bystrendene i Europa. Det er seks strender, og fra vest til øst er disse Playa de Sant Sebastià, Playa de la Barceloneta, Playa de la Nova Icaria, Playa del Bogatell, Playa de la Mar Bella og Playa de la Nova Mar Bella. Hver strand er fra cirka 1 kilometer til 500 meter i bredde. Den mest populære er Playa de la Barceloneta. Playa de la Mar Bella er sportsstranden med aktiviteter for både barn og voksne.

Få gratis reiseguide om Barcelona her.
Få gratis reiseguider til flere destinasjoner her.
Les om klima, se videofilmer og mye annet om Barcelona hos Reiseplaneten.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!