RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Petra - et ekte skattkammer

Sist oppdatert:
Byen Petra i Jordan er stedet hvor «Indiana Jones and the last Crusade» ble spilt inn.

Denne vinteren kan du følge i filmkarakteren Indiana Jones sine fotspor. Reiseselskapet Apollo presenterer charternyheten Jordan i sin vinterkatalog. I dette spennende landet kan man følge inn i filmheltens magiske verden og reise til den fantastisk vakre byen Petra som er hogget inn i fjellet.

Petra, som betyr stein på gresk, ligger avsides til oppe i et fjellområde, sør for Dødehavet.

Les mer om reise på Klikk.no
Nærkontakt med hai
Ninja for nybegynnere
Kolonidufter på Cuba
10 steder du må se før du dør

Ett av verdens underverker
Den spesielle klippebyen er en av verdens aller mest berømte severdigheter. Byen, som skal være 2000 år gammel, ligger sør for Amman og er en av Jordans største turistattraksjoner. Petra ble bygget av nabalee-araberne, som hogget ut både templer og gravkamre fra det lysrosa fjellet.

Petra er filmlocation i eventyrfilmen «Indiana Jones and the last Crusade» fra 1989. Byen har blitt kåret til et av verdens sju nye underverker i en uoffisiell kåring. Petra er et yndet feriemål og står dessuten på UNESCOs verdensarvliste.

Magisk skattkammer
Den aller mest kjente av bygningene i Petra er Al Khazneh, eller Skattkammeret, som den også blir kalt. Bygget er plassert ved inngangen til byen og hit kommer man først etter å ha gått igjennom en lang, dyp kløft som strekker seg flere kilometer inn mellom fjellene.

Al Khazneh var opprinnelig bygget som en kongelig gravplass. Navnet «Skattkammeret» kommer av legenden om at banditter og røvere gjemte skattene sine i steinurner inne i kammeret.

I eventyrfilmen er scenen hvor skuespiller Harrison Ford søker etter den hellige gral filmet i Petra.

Spennende charterreisemål
Helen Begby i reiseselskapet Apollo beskriver Petra som et spennende og gjestfritt land med myldrende markeder og mange flotte severdigheter.

- Fra Jordan kan den reisende blant annet legge ut på rundreiser, for eksempel på «Det magiske Jordan» eller «Fra Jerusalem til Petras klipper». Kombinasjonsmulighetene er mange – og man kan også kombinere oppholdet i Jordan med en uke i Egypt, forteller. Hun legger til at både Rødehavet, Egypt og Israel er blant nyhetene i Apollos vinterkatalog.

Den beste tiden på døgnet å besøke Petra på skal være i de stille morgentimene eller sent på ettermiddagen da solen får fjellet til å gløde i rødt, noe som skal være fantastisk vakkert.

Artikkelen er levert av Klikk.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere