RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reis hit med bil

Foto: fRandi_Shooters (Flickr/creative commons)
Er du redd for at sommerferien skal gå fløyten på grunn flyproblemer? Her er et godt ferietips med bil.

Hva sier du til pulserende storby med en rekke attraksjoner for hele familien og en herlig strand. Og best av alt, bilturen når du kjører ut av fergen i Danmark er unnagjort på noen få timer.

Elbe Beach og Hamburg
Tyskland er et reisemål som er sterkt undervurdert. Det er hyggelig å være turist i Tyskland, og storbyene har et utbud vi savner i Norden. En av disse storbyene som absolutt fortjener et besøk er Hamburg. Elbe Beach, langs elven Elben, er på gode sommerdager omtrent like full som Copacabana i Rio de Janeiro i Brasil.

Ta turen til Strandperle Cafe som er stedet å være. Her kan hele familien kose seg som seg hør og bør på en bystrand. Selve cafeen og den tilhørende stranden ligger kun fem kilometer utenfor sentrum av Hamburg.

Les mer om reisemål i Tyskland hos Reiseplaneten.

Hamburg har flere bruer enn Venezia
Hamburg er en by som overrasker positivt langt på vei de aller fleste. Og som reisemål passer den for alle. Visste du forresten at Hamburg på grunn av sine mange kanaler har flere bruer enn selveste Venezia? Den er videre preget av gotisk arkitektur og gamle tømmerbygninger fra middelalderen, og du finner storslåtte katedraler og en rekke grønne parker. Hamburg er dessuten Tysklands nest største by, og tilbudet av hoteller, butikker og restauranter er overveldende.

Sjekk klima i Hamburg hos Reiseplaneten.

5 topp attraksjoner og severdigheter i Hamburg

  • Carl Hagenbecks Tierpark er Tysklands største og vakreste dyrepark. Åpent daglig fra 09:00 til solnedgang året rundt.
  • Museum für Kunst und Gewerbe har Tysklands største samling av kunst og håndverk etter Nasjonalmuseet i München. Samlingen omfatter kunst fra hele verden. Åpent alle dager med unntak av mandager.
  • St. Michaeli-kirken er byens landemerke og byr på fantastisk utsikt over byen.
  • Stadtpark er en oase av en park i Hamburg, og stedet hvor folk flest flokker til når solen skinner. Her er også både et planetarium og en liten innsjø hvor du kan leie pedalbåt og kose deg med hele familien. Om sommeren holdes det dessuten en rekke konserter i Stadtpark. Parken ligger litt nord i Hamburg, mot flyplassen. Adresse er Hindenburgstraße 1.
  • Jungfernstieg i Alster har lenge vært Hamburgs promenadegate. Denne gaten er stedet å besøke for shopping og for å ta en titt på folkelivet. En litt morsom digresjon er det faktum at i gamle dager gikk de fastboende sine søndagsturer her sammen med sine ugifte døtre for å vise dem fram, derav navnet Jungfernstieg.

Flere attraksjoner i Hamburg finner du hos Reiseplaneten.

Komme seg til Hamburg
Det er selvsagt en rekke flyselskaper som tar deg til Hamburg. Du kan fly med SAS og Lufthansa, KLM eller for den saks skyld Norwegian som har meget rimelige priser i mai. Men foretrekker du bil kan du enkelt komme deg til Hamburg via Kiel i Tyskland, eller København, Frederikshavn eller Hirtshals i Danmark. Veiene er helt supre, og den 516 kilometer lange turen fra Hirtshals tar deg ikke mer enn fem timer. Avstanden fra København er 340 kilometer og denne turen gjør du unna på cirka fire timer. Tar du ferge til Kiel i Tyskland så er ikke avstanden mer enn 100 kilometer og en drøy times kjøring før du er i Hamburg.

Sjekk ut fergepriser og annet hos Reiseplaneten.

Få gratis reiseguide om Hamburg her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere