*Nettavisen* Nyheter.

Reis til pizzaens hjemsted

Napoli er en flott by, men er mest kjent som pizzaens hjemsted.

Er det noe de kan i Napoli, så er det pizza. Se byens beste pizzarestauranter her.

Til Napoli kommer du først og fremst for å spise pizza, og det blir faktisk ikke det samme å spise pizza i Roma, Milano eller Firenze. For Napoli er jo byen hvor pizzaen ble født go det skal mye til for å få servert en dårlig pizza her. Men vil du være helt sikker på at alt gjøres hundre prosent riktig, så let etter skiltet «Vera Pizza Napoletana». Har restauranten dette skiltet vet du at pizza lages på den ekte og tradisjonelle måten, i en autorisert pizzeria.

Les om mat fra hele verden hos Reiseplaneten.

Den beste pizzeria i Napoli
Det er ikke enkelt å fastslå hvilken pizzeria som er best i Napoli. Men restauranten nesten alle nevner er Pizzeria Brandi i gaten via Chiaia. Årsaken er helt sikkert like logisk som den er enkel, for det var her Pizza Margherita ble oppfunnet. Navnet skal den ha fått etter dronning Margherita som besøkte Napoli i 1889. Hun skal ha fått servert en rett bestående av mozzarellaost, tomater og basilikum, som skulle representere det italienske flagget i hvitt, rødt og grønt. Men med en så fascinerende mathistorie er det kanskje ikke så rart at stedet kryr av turister.

Kvalitet hos Da Michele og Trianon
Da Michele i gaten Via Cesare Sersale 1–3 er kjent for kun å servere de klassiske pizzaene Marinara og Margherita, i tillegg til Pizza Ripiena som er en innbakt pizza, Calzone. I nær sagt alle reiseguider blir denne pizzeriaen omtalt som Napolis beste, eller i alle fall blant de beste. Men når det gjelder popularitet så er Trianon a Forcella i Via P. Colletta 46, mer populær blant napolitanere flest, og spesielt blant den yngre generasjonen. Regn med å måtte vente for å få bord, men det er det verdt. På disse pizzeriaene har nesten ingenting blitt forandret de siste femti årene. Både Da Michele og Trianon holder stengt søndager. Da Michele er dessuten stengt så å si hele august.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: keepwadling1

Les om populære attraksjoner i Napoli hos Reiseplaneten.

Andre populære pizzeriaer i Napoli
Di Matteo, Via dei Tribunali 94. Perfekt beliggenhet i gamlebyen, stort utvalg og herlige pizzaer.

Cantanapoli, Via Chiatamone 36. Her er det show og moro. Ofte live musikk, og maten er ikke ille heller.

Il Cerasiello, Via Monteoliveto, 33/35. Store porsjoner, lave priser og mye lokalbefolkning.

Komme seg til Napoli
Du kan fly til Napoli, men det er ofte enklere og mye rimeligere å fly til Roma. Fra Roma er det enkelt å ta en dagstur, eller naturligvis et lengre opphold, i Napoli. Det går regelmessig tog mellom byene, og de går fort. Du kan også leie en bil og kjøre ned på gode motorveier. Avstanden mellom Roma og Napoli er 230 kilometer.

Få gratis reiseguide om Napoli her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.